K-Raudan data paljastaa – Näin Suomi remontoi koronakeväänä

Erityyppisistä käymälöistä tuli verkkokaupan hitti.

K-Rauta kertoo tänään miten korona on vaikuttanut suomalaisten rakentamisintoon. Rautakauppaketjun kuluttajadata kertoo, mitä Suomessa on nikkaroitu. Datan lähteenä ovat ketjun 132 myymälää sekä verkkokaupan myyntitilastot huhti- ja toukokuulta.

Tämän mukaan nyt rakennetaan terasseja ja istutetaan hyötykasveja. Raatamisen ohella myös omaan mukavuuteen laitetaan rahaa, sillä hittituotteiksi nousivat ulkoporeammeet ja paljut.

Ilmoitus

K-Raudan mukaan piharakentamiseen soveltuvan puutavaran myynti kasvoi niin paljon, että terassien tekemiseen ostetulla laudalla voisi rakentaa kokonaisen polun Suomesta Yhdysvaltoihin.

Kotimaista terassilautaa myytiin kevään aikana ennätysmääriä. Terasseista halutaan isoja, sillä pihalle siirtyy yhä enemmän kodin toimintoja. Pihakeittiöiden ja grillien myynti on edelleen jatkanut kasvuaan. Kevään aikana myös pihalla viihtyminen ja arjesta nauttiminen on korostunut. Todelliseksi kevään hittituotteeksi nousivat erilaiset ulkoporeammeet, paljut ja kylpytynnyrit ja niihin liittyvät tarvikkeet, joiden myynti kasvoi jopa 150%, K-Raudan ketjujohtaja Olli Pere sanoo tiedotteessa.

Asiakkaat vaativat tällä hetkellä myös laatua, sillä erityisen kysyttyjä ovat olleet kotimaiset ja helppohoitoiset materiaalit, kuten leveämmät ja paksummat laudat.

Merkittävä osa K-Raudan myynnistä tulee kotimaisesta puutavarasta. Rakennuspuutavaraa, paneeleja tai terassilautoja ostava asiakkaamme on samalla tehnyt myös arjessaan vastuullisen valinnan, sillä kaikki K-Rauta-kaupat myyvät kotimaista puutavaraa, jolla on vastuullisesta alkuperästä osoittava PEFC-sertifikaatti, Pere kertoo.

Koronakevät näkyi verkkokaupassa eikä K-Rauta ole tässä mikään poikkeus. Verkkokauppaostokset sekä kauppojen tarjoamien kotiinkuljetuspalveluiden käyttäjämäärät kasvoivat roimasti. Verkkokaupan hittituotteeksi nousi – jo mainitun puutavaran lisäksi – erityyppiset mökeille sopivat käymälät, jotka pystyy tilaamaan kätevästi perille asti.

 

Kotiviljelyn suosio kasvaa

Suomalaiset aloittivat pihatyöt tänä vuonna erityisen aikaisen ja puutarhaan sekä kotona kasvatettaviin kasveihin on panostettu kautta maan. K-Raudasta on lähtenyt miltei tuplamäärä multaa, pihakiviä, kukkruukkua ja muuta vastaavaa tänä vuonna. Myös hyötykasvien kysyntä on ollut suurta.

Oma piha on varmasti tarjonnut kevään aikana ajanvietettä ja paikan puuhastella turvallisesti. Pihalla halutaan myös viihtyä: kasvien menekki kasvoi kun pihoja ja parvekkeita on sisustettu viihtyisiksi. Hyötykasvien kiivas kysyntä on yllättänyt. Erityisesti hedelmäpuita ja marjapensaita istutettiin keväällä melkein kaksinkertaisesti viime vuoteen verrattuna. Samoin yrttien menekki on ollut erittäin suurta. Hyötykasvien korkea menekki kertoo itseviljelyn ja lähiruoan kasvaneesta suosiosta – itsekasvatetun ruoan arvostus varmasti nousi kevään aikana, Pere arvioi.

Ilmoitus

 

Remonttineuvonnasta apua

K-Rauta tarjoaa niin ikään maksutonta remonttineuvontaa, jonka kautta asiantuntijoilta voi kysyä mitä tahansa aiheeseen liittyvää. Kevään aikana kysymyksiä on sadellut tavallista enemmän ja eniten ihmiset kysyvät terassikysymyksiä, jotka liittyvät joko sellaisen rakentamiseen tai pintakäsittelyyn. Toiseksi eniten mietityttää ulkomaalaus ja aivan uutena aiheena palveluun on tullut piharakennuksiin liityvät kysymykset.

Nyt kun terassit ovat Suomessa kevään jäljiltä kunnossa, niin voi olla, että seuraavaksi vuorossa ovat piharakennusten suunnittelu ja rakentaminen. Kenties pienet piharakennukset ovat seuraava hitti suomalaisten pihoille, Pere sanoo.

Remonttipalvelun tavallisimpia kysymyksiä ja vastauksia voit vilkaista täältä.