Juvalla avataan lähituottajien verkkokauppa 

Lähiapaja myynti- ja noutopiste on avoinna ympäri vuorokauden.

Ilmoitus

Etelä-Savon Juvalla avataan perjantaina lähituottajien verkkokauppa, Lähiapaja.

— Käytännössä verkkosivut avautuvat perjantaina. Verkossa on alkuvaiheessa tuotteita noin kymmeneltä tuottajalta, kertoo projektipäällikkö Esko Helansuo, Länsi-Savon haastattelussa.

Amattikorkeakoulun hanke

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamkin Fisuposti -hanke on verkkokaupan taustalla.

— Alunperin hankkeen tavoitteena oli kokeilla uudenlaista järvikalan suoramyyntitapaa. Hanke on kuitenkin herättänyt kiinnostusta myös muiden lähituottajien keskuudessa ja on nyt laajentunut niin, että verkkoon tulee myyntiin järvikalan lisäksi esimerkiksi lähialueella tuotettua kyytönlihaa sekä luomuvalkosipulia ja kananmunia, Helansuo sanoo Länsi-Savolle.

Etelä-Savon maakuntaliiton Euroopan aluekehitysrahaston EAKR:n kautta rahoittaman hankkeen alkuperäisenä tavoitteena oli kartoittaa järvikalan myyntiin soveltuvia uusia kauppatapoja ja paikkoja Etelä-Savossa ja arvioida uusien suoramyyntikanavien ja kauppapaikkojen toimintaa ja kehitysmahdollisuuksia Etelä- ja Itä-Savon alueella.

— Hanke on varsin luontevasti laajentunut käsittämään nyt muutkin lähialueella tuotetut elintarvikkeet ja sen vuoksi olemme hakeneet hankkeelle jatkoaikaa, Helansuo toteaa Länsi-Savon haastattelussa.

Xamkin kehittämä malli on toistaiseksi ainoa laatuaan koko maassa ja malli on Helansuon mukaan herättänyt runsaasti huomiota eri puolilla maata.

Noutopiste aina auki

Lähiapaja myynti- ja noutopiste on avoinna ympäri vuorokauden.

Ilmoitus

Tuottajat esittelevät, hinnoittelevat ja ilmoittavat myytävänä olevan tuotteen määrän verkossa, josta asiakas ostaa tuotteet ja maksaa ne samantein. Asiakas voi käydä hakemassa tuotteen noutopisteestä heti tilauksen tehtyään.

— Tuotteen nouto tapahtuu sähköisen avaimen avulla, jonka asiakas saa tilauksen yhteydessä verkkokaupasta. Tuotteet löytyvät pakattuina joko noutopisteen hyllyiltä tai pakastimesta, Helansuo sanoo.

Lue Länsi-Savon juttu aiheesta: https://lansi-savo.fi/uutiset/talous/7a7d65bf-ed4a-462c-8f01-c12f231b3872