Jussi Lystimäki Schibsted Marketplaces Finlandin toimitusjohtajaksi

Jussi Lystimäki aloittaa Schibsted Marketplaces Finlandin toimitusjohtajana 1. kesäkuuta 2020.

Jussi Lystimäki aloitti Schibstedillä jo vuonna 2009, jolloin hänen tehtävänään oli perustaa Tori.fi. Vuodesta 2016 hän on työskennellyt Barcelonassa Schibstedin kehittyvien markkinoiden eurooppalaisen portfolion kehityksen parissa. Viimeisen kahden vuoden ajan Lystimäki on ollut Vice President of Ventures Adevintalla, Schibstedin verkkokauppapaikkojen seuraavaan aaltoon investoivalla tytäryhtiöllä.

Lystimäellä on pitkä kokemus johtotehtävistä sekä hallinnollisista tehtävistä internetyhtiöissä ja verkkokauppapaikoissa globaalisti. Hän on myös lanseerannut startup-yrityksiä.

Ilmoitus

Uskon vahvasti, että Torin viime vuosikymmenen aikana luoma perusta on hyvä pohja rakentaa niin Torin kuin Schibstedin vahvempaa asemaa Suomessa. Schibsted on menestyksekkäästi kehittänyt kokonaista digitaalisten kauppapaikkojen ekosysteemiä Norjassa ja Ruotsissa, luoden näin parempia palveluja kuluttajille. Meitä innostaa näiltä markkinoilta opitun hyödyntäminen uusien ja innovatiivisten palvelujen kehittämiseksi myös Suomessa, yhdessä suomalaisten osaajien ja startup-yritysten kanssa, Jussi Lystimäki sanoo.

Schibstedt, joka tunnetaan täällä ehkä parhaiten Tori.fi-kauppapaikasta, suunnittelee myös kasvua Suomessa.

Uskomme, että Suomessa on suuria mahdollisuuksia kauppapaikkojen segmentissä ja Jussi on täydellinen henkilö kehittämään sekä Torin että Schibstedin asemaa Suomessa. Hänen laaja tietämyksensä Schibstedistä ja tuore kokemuksensa Adevintasta ovat todella relevantteja hänen uudessa roolissaan, Schibsted Nordic Marketplacesin Executive Vice President Christian Printzell Halvorsen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Jussi Lystimäki siirtyy tehtävään toimitusjohtajan tehtävän jättävän Juha Merosen tilalle. Yhtiö kertoi nimityksestä aiemmin tällä viikolla.