PÄIVITYS: Jollyroomin valitus hylättiin – sai sakot

”Mitä pidetään huomattavasti alhaisempana?”

Joulukuussa 2019 Jollyroom tuomittiin maksamaan kolmen miljoonan kruunun sakko sen jälkeen, kun se oli rikkonut vuoden 2018 väliaikaista kieltoa. Jollyroom päätti valittaa tästä. Patentti- ja markkinatuomioistuin on nyt hylännyt yrityksen valituksen, ja Jollyroomia vaaditaan sen vuoksi maksamaan 3 miljoonaa kruunua harhaanjohtavasta markkinoinnista.

Taustalla on, että Jollyroomia oli kielletty markkinoimasta lapsille tarkoitettuja tuotteita, joissa on ilmaisuja, kuten "sale", "deal", "rea" ja "varastontyhjennys" sekä prosenttiosuus, jos aletuotteita ei ole myyty rajoitettua aikaa ja jos myyntihinnat ei ollut merkittävästi normaalihintoja alhaisempia.

Ilmoitus

Jollyroom oli siten rikkonut tätä kieltoa, ja tutkimuksen jälkeen kävi ilmi, että neljällä aletavaralla ei ollut omerkittävästi tavanomaista alhaisempia hintoja.

 

Korvausvaatimus hylättiin

Jollyroom ei ole kiistänyt tätä, mutta kiistää sen sijaan, etteikö alennus olisi ollut tarpeeksi suuri täyttääkseen markkinointilain ja loppuunmyynnin kriteerit. Jollyroomin mielestä on vaikea tietää miten suuri hinnanalennuksen olisi oltava, jotta hinta olisi ”huomattavasti alhaisempi”.

Patentti- ja markkinointituomioistuin totesi kuitenkin, että Jollyroomin markkinointi on ollut vastoin väliaikaista kieltoa, koska he ovat käyttäneet ilmaisuja, kuten ”Kaikki pois!”, ”Osta poistuva valikoima” ja ”Niin kauan kuin varastoa riittää”. Tämä yhdessä alehintojen kanssa, jotka eivät ole todistetusti olleet matalammat kuin Jollyroomin vastaavien tuotteiden normaalihinnat.

Tuomioistuin hylkää myös Jollyroomin vaatimuksen oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta.

Marraskuussa 2019 Jollyroom sai  1,5 miljoonaa kruunun sakon jatkuvista alennus- ja varastontyhjennyskampanjoista, vaikka hinnat eivät olleet aikaisempaa matalammat. Yhtiö lupasi tuolloin petrata toimintaansa.

 

PÄIVITYS 4.1: Artikkelin aikaisemmassa versiossa luki, että Jollyroom on tuomittu uudestaan kolmen miljoonan kruunun uhkasakkoon. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Korrektisti asia on ja kuten nyt on kirjoitettu, että yhtiön valitus, tuomioon vuodelta 2019, jonka mukaan Jollyroom joutuu maksamaan 3 miljoonaa Ruotsin kruunua sakkoja, on hylätty.

Ilmoitus