Jollyroom perustaa Pohjoismaiden suurimman verkkokauppavaraston

Yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusprojekteista vuonna 2019.

Ilmoitus

Lastentarvikkeiden verkkokauppa Jollyroom on allekirjoittanut sopimuksen kiinteistöyhtiö Castellumin kanssa. Uudet, Göteborgin satamassa sijaitsevat varastotilat tulevat olemaan 56 000 m² suuruiset ja Pohjoismaiden suurimmat.

Jollyroom on edellisten vuosien aikana kasvanut voimakkaasti. Yrityksen kokonaisliikevaihto ylitti viime vuonna 10 miljoonan euron rajan. Vuoden 2018 tavoitteena on ollut ylittää 15 miljoonan euron rajapyykki ja ensi vuoden tavoite on asetettu 20 miljoonaan euroon. Yrityksen nopea kasvu vaatii keskeytymättömiä investointeja sekä sopeuttamista suuriin volyymeihin. Tämän takia syksyn aikana uutisia uusista varasto- ja logistiikkasatsauksista on tullut tiheään.

Ilmoitus

Täytyy rakentaa

Hiljattain Jollyroom ilmoitti allekirjoittaneensa sopimuksen kiinteistöyhtiö Castellumin kanssa koskien äskettäin rakennettua, 20 400 m² varastotilaa Göteborgin satamassa. Nyt yritys tiedottaa, että molemmat osapuolet ovat jälleen tehneet sopimuksen 35 650 m² suuruisen, uuden varastorakennuksen rakentamisesta aiemman rakennuksen yhteyteen.

- Meille ei löydy tarpeeksi suuria varastotiloja Göteborgin alueelta. Siksi meidän täytyy rakentaa nopeaa kasvutahtiamme vastaavat rakennukset itse yhteistyössä kiinteistökumppaneidemme kanssa. Tämä tulee olemaan suurin varastomme ja yksi Pohjoismaiden suurimmista rakennusprojekteista vuonna 2019, kertoo Jollyroomin toimitusjohtaja ja pääomistaja Ole Sauar.

Göteborgin satamassa sijaitsevan vastavalmistuneen varastotilan yhteyteen ollaan nyt siis rakentamassa jättikokoista lisävarastoa, joka on kokonaan omistettu Jollyroomille. Uudessa kiinteistössä tulee olemaan 35 650 m² varastotilaa ja yhdessä nykyisen rakennuksen kanssa verkkokaupan varastokapasiteetti on yhteensä 56 000 m² Hisingen Logistikpark -alueella, Göteborgin sataman lähettyvillä.

Käytössä 2020

Uusi rakennuskompleksi tulee olemaan täydessä käytössä vuoden 2020 toisella neljänneksellä. Yhteistyösopimuksen toinen osapuoli on Castellum, joka on yksi Ruotsin suurimpia kiinteistöomistajia.

- Monipuolisen logistiikkakokemuksemme ansiosta meillä on mahdollisuus olla osa Jollyroomin nopeaa kasvua. Jollyroomin varastojen keskittäminen Hisingen Logistikpark -alueelle tarkoittaa sitä, että he vuokraavat Pohjoismaiden suurimman verkkokauppavaraston Castellumilta Göteborgissa, sanoo Castellum Region Västin toimitusjohtaja Mariette Hilmersson.

"Optimoitu ympäristölle"

- Uusi varastomme rakennetaan vastaamaan alhaisen energian kulutuksen, ilmanlaadun, kosteusturvallisuuden ja työympäristön nykyisiä kriteereitä. Olemme ylpeitä pystyessämme muuttamaan rakennukseen, joka on optimoitu sekä työntekijöille että ympäristölle, sanoo Jollyroomin logistiikkavastaava Cecilia Olsson.

Tänä syksynä Jollyroom on allekirjoittanut sopimuksen koskien viittä kiinteistöä Göteborgin satamassa, jotka yhteensä vastaavat 86 500 m² varastotiloja. Jollyroomin mukaan tämä on yksi askel pitkän aikavälin suunnitelmassa keskittää kaikki logistiikkatoiminnot yhteen paikkaan.

- Keskittämällä logistiikkatoimintomme pystymme minimoimaan sisäisten kuljetusten määrän, joka säästää sekä aikaa että ympäristöä. Logistiikkaosastomme pystyy kaiken lisäksi tehostamaan työvaiheita ohjaamalla koko prosessia keskitetysti. Logistiikkatoimintojen keskittäminen siis lisää tehokkuutta, taloudellisuutta ja parantaa asiakaspalveluamme, kertoo Olsson.