Jollyroom odottaa myyvänsä yli 15 000 sähköautoa joulumyynnissä

Myynti on kasvanut kohisten viime vuosina.

Ilmoitus

Lasten- ja vauvatuotteita myyvä Jollyroom laskee myyvänsä  yli 15 000 sähköautoa marras- ja joulukuun aikana. Vanhempiensa tavoin yhä useampi lapsi ajaa nykyään autolla ja lasten kohdalla kyse on nykyään pienten lasten sähköautoista.

– Sähköautojen myynti on kasvanut kohisten viime vuosien aikana, kertoo Jollyroomin ostopäällikkö Mattias Jacobsson lehdistötiedotteessa.

Kiinnostus sähköautoja kohtaan on kasvanut viime vuosien aikana, eikä ilmiö osoita hiipumisen merkkejä. Tänä vuonna sähköautosta vaikuttaisi tulleen yhä yleisempi joululahja 3–6-vuotiaille lapsille.

– Näemme, että sähkökäyttöisten kulkuvälineiden, ja erityisesti sähköautojen myyntiluvut ovat korkeita ja jatkavat kasvamistaan, etenkin näin joulunalusaikana. Tämä kertoo siitä, että monet ostavat kyseisen tyylisiä tuotteita nimenomaan joululahjoiksi, selittää Mattias Jacobsson.

Kaikki sähköautot myyvät

Sähköautojen kysyntä on verrattain tasaista läpi hintaluokkien, joissa on suuria eroja. Jollyroomin myymien sähköautojen hintahaarukka on noin 30 eurosta liki 400 euroon asti, mikä on Jacobssonin mukaan merkittävää. Samalla hän pitää sähköautojen kasvanutta suosiota jossain määrin ironisena:

– Usein kuulee puhuttavan siitä, kuinka seuraavan sukupolven täytyy siirtyä tulevaisuudessa sähköautoihin. Mutta helposti unohtuu, että lapset ajavat jo fossiilittomasti, Jacobsson toteaa.

Tutunnäköisiä sähköautoja

Jollyroomilla on suoria sopimuksia tehtaiden kanssa, jotka valmistavat lisensoituja sähköautoja johtavilta automerkeiltä. Näin yritys pyrkii vastaamaan kasvavaan kysyntään. Lisenssillä valmistettujen sähköautojen myynti ei kuitenkaan vaikuttaisi syövän edullisempien vaihtoehtojen myyntiä.

– Tällä hetkellä eniten myymämme sähköauto on Volvo XC90. Samalla myymme paljon BMW-, Jaguar-, Lamborghini-, Maserati- sekä Mini-lisensseillä valmistettuja sähköautoja. Asiakkaat haluavat selkeästi siis sellaisia sähköautoja, jotka ovat entuudestaan tutunnäköisiä. Tunnettujen automerkkien lisenssillä valmistettujen sähköautojen myynti ei kuitenkaan ole syrjäyttänyt edullisempien vaihtoehtojen myyntiä, vaan myymme paljon myös niitä, kertoo Jacobsson.

Ilmoitus

Korkeat vaatimukset

MP3-liitäntä, stereot ja valot ovat nykyään vakiovarusteita lisenssillä valmistetuissa sähköautoissa. Noin kolmessa neljästä sähköautosta on lisäksi kauko-ohjain, jolla vanhemman on helppoa ohjailla autoa kunnes lapsi on oppinut ajamaan itse.

– Asiakkaillamme on korkeat vaatimukset sähköautoja kohtaan. Pelkkä ajotoiminto ei enää riitä, vaan he haluavat sähköautoilta enemmän. Asiakkaat toivovat sähköautojen muistuttavan oikeita autoja mahdollisimman todenmukaisesti ja teemme parhaamme vastataksemme kysyntään, selittää Jacobsson.