Jollyroom investoi automatisoituun pakkausratkaisuun

Jopa 1 560 pakkausta tunnissa.

Ilmoitus

Lastentarvikkeiden verkkokauppa Jollyroom investoi automatisoituun pakkausratkaisuun, joka vähentää kuljetuskustannuksia, pienentää yrityksen ympäristöjalanjälkeä ja kaksinkertaistaa pienten ja keskikokoisten tuotteiden pakkaustehokkuuden.

Jollyroom on Pohjoismaiden suurin lastentarvikkeiden verkkokauppa, jonka valikoimassa on noin 40 000 erilaista artikkelia. Verkkokaupan valikoima sisältää tuotteita aina lastenvaunuista ja sängyistä leluihin ja lastenvaatteisiin. Kattavan valikoimansa ansiosta Jollyroom on saavuttanut merkittävän markkina-aseman, mikä on toki myös tuonut mukanaan monia haasteita yrityksen sisällä. Eräs haasteista on ollut erikokoisten tuotteiden pakkaaminen tehokkaasti ja optimoidusti.

Ratkaisu ongelmaan

- On täysin mahdotonta tilata yhtä monta erikokoista kartonkipakkausta kuin meillä on tuotteita, mikä johtaa puolestaan siihen, että toisinaan tuotteet joudutaan lähettämään liian suurissa laatikoissa runsaaseen kuplamuoviin käärittynä. Tuotteen kokoon nähden liian suuret pahvipakkaukset ovat myös huono asia ympäristön kannalta ja ne ovat hankalia kuljettaa. Asiakkaatkin arvostavat sopivankokoisia pakkauksia. Tämän takia olemme tutkineet tämän vuoden aikana lukuisia vaihtoehtoja automatisoidaksemme tämän prosessin ja nyt olemme viimein löytäneet ratkaisun ongelmaamme, sanoo Jollyroomin logistiikkapäällikkö Cecilia Olsson lehdistötiedotteessa.

Nyt Jollyroom ilmoittaa investoivansa B+ Equipmentin automatisoituun pakkausjärjestelmään ensimmäisenä yksinomaan verkkokauppana toimivana yrityksenä Pohjolassa. Järjestelmä koostuu kolmesta pahvipakkauksia valmistavasta laitteesta sekä kahdesta laitteesta, jotka skannaavat tuotteiden kokoja, taittavat pakkausten reunat ja sinetöivät ne, johtaen ihanteellisiin pakkauskokoihin tuotteista riippuen. Laite käyttää teipin sijasta erittäin vahvaa liimaa, joka minimoi pakkauksen riskin vahingoittua kuljetuksen aikana.

Kaksinkertastaa tehokkuuden

Jollyroomin mukaan ratkaiseva tekijä tavarantoimittajan valinnassa oli se, ettei uusi järjestelmä leikkaa pakkauksia veitsillä vaan se rei’ittää kartongin siten, että se voidaan helposti taittaa kokoon.

- Pahviveitsiä tarvitsee teroittaa tasaisin väliajoin, mikä pysäyttää koko tuotantovirran hetkeksi. Tuotannon pysäyttämisellä vain viideksikin minuutiksi on seurauksia sadoille tilauksille, ja kaikista kiireisimpinä aikoina, kuten Black Week -viikon tai joulusesongin aikana tämä olisi meille suorastaan kestämätöntä, Olsson sanoo.

Yrityksen mukaan uusi järjestelmä pystyy tuottamaan jopa 1 560 pakkausta tunnissa. Yrityksen mukaan tämä kaksinkertaistaa pienten ja keskikokoisten tuotteiden pakkaustehokkuuden.

- Aikaisemmin yhden tilauksen pakkaaminen manuaalisesti vei noin kaksi minuuttia ja suurin osa ajasta meni siihen, että työntekijän piti siirtää laatikoita. Uuden asennuksen jälkeen koko prosessi vie ainoastaan noin minuutin, mikä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että me kaksinkertaistamme tehokkuutemme,  Olsson kertoo.

Ilmoitus

Ensimmäinen laatuaan

B+ Equipment -yhtiön mukaan Jollyroom on edelläkävijä pakkausprosessien automatisoinnissa. Uusi logistiikkajärjestelmä on yksinomaan verkkokauppoina toimivien yritysten osalta ensimmäinen laatuaan Pohjolassa.

- Jollyroomista on tullut lyhyessä ajassa merkittävä toimija verkkokaupan alalla. Tavarantoimittajina koemme, että yrityksellä on toimiva rakenne ja selkeä visio. Yhteistyö Jollyroomin kanssa on sujunut ja sujuu loistavasti, sanoo Bernard Dominici, B+ Equipmentin myyntipäällikkö.