Jollyroom investoi aurinkovoimaan – yksi Pohjois-Euroopan suurimmista

Lastentarvikkeisiin erikoistunut verkkokauppayhtiö Jollyroom avasi viime viikolla historiansa ensimmäisen fyysisen liikkeen. Tänään yritys kertoi uusista logistiikkaratkaisuista ja uuden toimitilansa katolle nousevista aurinkokennoista.

Jollyroom rakentaa yhden Pohjois-Euroopan suurimmista aurinkokennoista toimirakennuksensa katolle ja panostaa näin vastuullisuuteen. Uusi energianlähde tekee yrityksestä vähitelleen sähkön suhteen omavaraisen.

Aurinkokennoston ansiosta meistä tulee täysin omavaraisia. Niin asiakkaat, tavarantoimittajat kuin työntekijätkin pitävät itsestäänselvyytenä, että moderni ja tulevaisuuteen suuntautunut yritys tekee töitä ympäristön ja kestävän kehityksen hyväksi. Tässä kehityksessä haluamme olla etunenässä, Jollyroomin toimitusjohtaja Ole Sauar toteaa.

Ilmoitus

Jollyroom on rakentamassa kiinteistöyhtiö Castellumin kanssa yhtä Pohjoismaiden suurimmista verkkokauppavarastoista Ruotsin Göteborgiin. Logistista syistä toimitilat nousevat sataman läheisyyteen. Yritys keskittää toimintonsa yhteen ja samaan paikkaan, mikä tehostaa sekä logistiikkaa että organisaatiota.

Logistiikkatoimintamme keskittämisessä on monta etua. Yrityksemme sisäiset kuljetukset minimoituvat, mikä säästää sekä aikaa että ympäristöä. Kaiken lisäksi säästämme kustannuksissa ja voimme palvella asiakkaitamme paremmin ja tehokkaammin, Jollyroomin logistiikkapäällikkö Cecilia Olsson toteaa.

Uuden logistiikkakeskuksen katolle nouseva aurinkokennosto on kooltaan yli 30 000 neliömetriä ja ne tuottavat vuodessa noin 3,3 GWh energiaa, mikä vastaa noin 660 omakotitalon vuosikulutusta.

Jollyroomista kerrotaan, että aurinkokennoston rakentaminen alkaa vielä tämän kuun aikana ja se otetaan näillä näkymin käyttöön ensi vuoden vaihteessa.

Jollyroom on jo aiemmin investoinut tehokkaampiin logistiikan ratkaisuihin, jotka suosivat myös ympäristöä. Yksi sellainen on täysautomatisoitu Autostore-robottivarasto ja toinen on B+-pahvilaatikonsulkija, joka optimoi kuljetuslaatikoon koon tuotteen koon mukaan.

 

Lisää kivijalkaliikkeitä?

Viime viikolla Jollyroom avasi historiansa ensimmäisen kivijalkaliikkeen Ruotsissa. Tietojen mukaan yritys suunnittelee liikkeiden avaamisia pohjoismaisissa pääkaupungeissa, mutta sen tarkempia tietoja heiltä ei ole vielä herunut.

- Katsomme mahdollisuuksia. Meillä ei ole mitään virallisia osoitteita tässä vaiheessa, Jollyroom lehdistövataava Jannicke Haga sanoo Habit-lehdelle.

Ilmoitus

Hän ei myöskään paljasta kuinka monesta liikkeestä on kysymys.