”Joka toinen kuluttaja tehnyt aiempaa enemmän ostoksia kotimaansa verkkokaupoissa”

Kansainvälinen postijärjestö IPC teki kyselyn, jonka mukaan 52 prosenttia kuluttajista sanoo tehneensä aiempaa enemmän ostoksia kotimaansa verkkokaupoissa koronan myötä ja 49 prosenttia vastaajista uskoo jatkavansa samaan malliin myös tulevaisuudessa.

Tänään vietetään toista kertaa kansainvälistä Green Postal Dayta, jonka tarkoituksena on muistuttaa kuljetusyhtiöiden ponnisteluista YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseksi ja vähentää kuljetuksista tulleita päästöjä. 19 eri maan Posti- ja logistiikkayhtiöt ovat sitoutuneet toimialan yhteiseen, kansainvälisesti ainutlaatuiseen kestävän kehityksen mittaus- ja raportointijärjestelmään (Sustainability Measurement and Management System, SMMS). Asiasta kertoo Posti tiedotteessa tänään.

 

Ilmoitus

Tavoitteena nolla vuoteen 2030 mennessä

Tänään julkistettujen tuloksien mukaan nämä 19 yhtiötä ovat saaneet vähennettyä hiilidioksipäästöjään 31 prosenttia vuodesta 2008. Se on huimasti enemmän kuin vuodelle 2020 asetettu 20 prosentin tavoite. Samalla sähköisten ajoneuvojen määrä on kasvanut 10 prosenttia ja niiden määrä on 15 prosenttia koko kalustosta. Uusiutuvan energian osuus rakennuksien sähkönkulutuksesta on 31 prosenttia ja 47 prosenttia jätteistä kierrätetään.

Posti kertoo päässeensä hyvin lähelle 30 prosentin päästövähennyksien tavoitettaan vuoden 2007 tasoon verrattuna. Heillä uusi tavoite on päästöjen suhteen nolla vuoteen 2030 mennessä.

Suomessa Posti on hankkinut muun muassa kymmenen uutta biokaasua käyttävää rekkaa. Lisäksi pienempää postia jaetaan esimerkiksi sähköpyörillä ja -skoottereilla.

Nyt tehdyn tutkimuksen perusteella verkkokaupan kasvu jatkuu myös globaalisti ja siksi on erittäin tärkeää, että yhtiöt jatkavat globaalia yhteistyötään kuljetusten aiheuttamien päästöjen pienentämiseksi. Tänään vietettävä Green Postal Day on hyvä hetki pysähtyä tarkastelemaan yhdessä saavutettuja tuloksia matkalla kohti vähäpäästöisempiä kuljetuksia, Postin vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn sanoo tiedotteessa.

Olen erittäin ylpeä siitä, että olemme Suomessa omien päästöjemme suhteen ottaneet tavoitteeksi sen kaikkein kovimman, täyden nollan.

Posti- ja logistiikkayhtiöiden rooli päästöjen vähentämisessä on tärkeä, kun verkkokaupan kuljetusten määrä lisääntyy.