Jimm’s PC-Store ja Antti Järvinen luottavat verkkokauppaan

Toimiva verkkokauppa on ollut turkulaisen Jimm’s PC-Storen valttikortti jo kohta 20 vuotta.Tietotekniikan, komponenttien ja viihde-elektroniikan verkkokauppa Jimm’s PC-Store on jokaiselle suomalaiselle alan harrastajalle tuttu nimi. Vuonna 2001 perustettu yritys on kasvanut vuosien mittaan Suomen suurimpien joukkoon, ja työllistää nykyään lähes 50 henkilöä.

Vuonna 2017 Jimm’s PC-Storen liikevaihto oli 43,4 miljoonaa euroa. Toimitusjohtaja Antti Järvisen mukaan liikevaihto on viime vuosina kasvanut entisestään.

– Lopullista tietoa ei vielä ole, koska tilikausi päättyy vasta huhtikuussa. Mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että kasvun polulla ollaan edelleen, Järvinen vahvistaa.

Paluu juurille

Viime vuosikymmenellä Jimm’s panosti myös kivijalkaan. 2003 yritys avasi ensimmäisen kauppaansa Turkuun, ja kaksi vuotta myöhemmin oli Helsingin vuoro. 2010 Jimm’s avasi myös Tampereelle kivijalkakaupan, mutta sen jälkeen yritys otti aikalisän ja palasi juurilleen. Verkkokaupaksi.

– 2011 tehtiin strategiamuutos. Verkkokauppa on kuitenkin meidän tärkein juttu ja keskityttiin siihen, Jimm’s PC-Storen toimintaan vuonna 2003 mukaan tullut Antti Järvinen sanoo.

Turku on edelleen yrityksen päämaja, johon kaikki toiminta logistiikasta asiakaspalveluun on keskittynyt. Alalla on kova kilpailu, mutta Järvinen näkee silti vielä kasvupotentiaalia.

– Potentiaalia on vielä paljon. Näitä asioita voi mitata monella tavalla, mutta periaatteessa tässä on miljardin euron markkinat Suomessakin, Järvinen toteaa ja lisää, ettei yrityksellä tällä hetkellä ole suunnitelmia laajentaa toimintansa kansainvälisille markkinoille.

– Ulkomaat eivät ole poissuljettu vaihtoehto, mutta kotimaan markkinat ovat ne, mihin me satsataan.

Päätöksenteko pysyy Suomessa

Viime maaliskuussa Jimm’s PC-Store siirtyi saksalaisryhmä Casekingin omistukseen. Caseking on eurooppalainen pc-pelaamiseen ja tietokoneiden verkkokauppaan keskittynyt yritys. Sillä on toimintaa Saksassa, Benelux-maissa, Ranskassa, Ruotsissa, Portugalissa, Unkarissa ja kumppaniyrityksen kautta Isossa-Britanniassa.

Nimensä Jimm’s PC-Store sai aikoinaan perustajaltaan Petri Yli-Taloselta, jolla oli Muropaketti-keskustelufoorumilla nimimerkki Jimmy. Nimi Jimmy’s PC-Store oli kuitenkin jo rekisteröity Yhdysvalloissa, joten piti tehdä kompromissi ja tiputtaa yksi kirjain nimestä pois.

Omistusvaihdoksesta huolimatta Jimm’s PC-Store on ja pysyy suomalaisena yrityksenä.  

– Päätöksenteko pysyy meillä Suomessa. Saksassa on samanäköistä toimintaa kuin meillä, ja synergiaa tässä haetaan. Asiakkaamme luottavat meidän asiantuntijuuteen, Antti Järvinen sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pin It on Pinterest