Jättirahoitus Matsmartille

24 miljoonan euron rahoituskierros.

Hävikkiruokaan erikoistunut Matsmart kertoo tänään 24 miljoonan euron rahoituksesta, jota johtaa brittiläinen Blume Equity aikaisempien sijoittajien tukemana. Tämä on jatkoa keväällä julkistetulle rahoituskierrokselle ja nostaa Matsmartin kokonaisrahoituksen 95 miljoonaan euroon, yhtiö kertoo. Rahoitus mahdollistaa nopeamman laajentumisen kansainvälisesti, mikä perustuu menestyvälle liiketoiminnalle monissa Euroopan maissa.

Blume Equity sijoittaa teknologiayrityksiin, joiden päämääränä on tehdä ruoka- ja terveysjärjestelmistämme kestäviä.

Ilmoitus

Matsmartin liiketoiminnassa on käynnissä erittäin vahva kasvuvaihe. Ympäristö- ja hintatietoinen asiakaskuntamme kasvaa nopeasti eurooppalaisilla markkinoilla. Samalla olemme kiinnostava kohde sijoittajille, jotka etsivät YK:n kestävän kehityksen tavoitteita tukevia yrityksiä. Lähdemme erinomaisista lähtökohdista jatkamaan kansainvälistä laajentumistamme ja odotamme innolla yhteistyötä Blume Equityn kanssa tavoitteidemme saavuttamiseksi, Matsmartin toimitusjohtaja Karl Andersson sanoo tiedotteessa.

Michelle Capiod Blume Equitylta paljastaa, ettö päätös sijoittaa Matsmartiin perustui sen tavoitteisiin tukea kestävää kehitystä.

On hienoa aloittaa yhteistyö Karlin ja hänen tiiminsä kanssa Matsmartin kansainvälisen kasvun kiihdyttämiseksi. Matsmart on rakentanut erittäin skaalautuvan liiketoimintamallin, joka vastaa suureen globaaliin haasteeseen ruokajärjestelmässämme: Matsmart auttaa elintarvikkeiden tuottajia pelastamaan ylijäämäruokaa päätymästä hävikkiin myymällä tuotteet asiakkaille merkittävillä alennuksilla. Tässä voittavat kaikki: tavarantoimittajat, kuluttajat ja planeettamme. Päätimme osallistua rahoituskierrokseen tukeaksemme visionääristä tiimiä, jolla on samat tavoitteet kuin meillä Blume Equityllä – tukea yrityksiä, joiden liiketoiminnan ytimessä on muuttaa vallitsevia ruoka- ja terveysjärjestelmiä parempaan suuntaan, hän sanoo.

Mukana kierroksella on myös monia Matsmartiin jo aiemmin sijoittaneita yhtiöitä, kuten SEB Private Equity ja Gullspång Re:food Invest.

Uuden rahoituksen turvin kansainväliset laajentumissuunnitelmat auttavat myös suomalaisia valmistajia tavoittamaan uusia asiakkaita Euroopassa samalla mahdollistaen suurtenkin ylijäämävarastojen pelastamisen hävikiltä, Matsmart Suomen johtaja Michaela Böckelman kommentoi.

Matsmart rantautui Suomeen vuonna 2017 ja toimii tällä hetkellä Suomen ja Ruotsin lisäksi Tanskassa ja Saksassa.