Jarnon muotitähti tekee suunnitellun reilun 9 miljoonan tappion

NA-KD lisää tappiota 3,4 miljoonalla eurolla.

Verkkokauppayritys NA-KD lisää tappiotaan entisestään. Vuonna 2016 yritys teki vajaan 6 miljoonan euron miinustuloksen ja nyt miinusmerkki kasvoi 9,4 miljoonaan euroon viime vuonna.

Ilmoitus

Kasvatti liikevaihtoa 150%

NA-KD kertoo kasvattaneensa viime vuonna liikevaihtoa 150 prosentilla. Liikevaihto on nyt reilut 40 miljoonaa euroa.

Samanaikaisesti tulos kuitenkin jatkaa miinusmerkkisenä. Yrityksen toimitusjohtaja Jarno Vanhatapio on kuitenkin tyytyväinen tulokseen.

- Suunnitelmamme oli tehdä tappiota 9,5 miljoonaa, joten siihen verrattuna lopputulos on ihan hyvä, Vanhatapio kertoo Breakit:lle.

Laajennus ja uusi varasto tappion aiheuttajana

Vanhatapion mukaan syy kasvaneeseen tappioon johtuu muun muassa yrityksen meneillään olevasta kansainvälisestä laajennuksesta. Lisäksi yritys on hankkinut uuden sovellusalustan ja puoliautomatisoidun varaston Hollannissa.

- 2017 oli investointivuosi ja jatkamme edelleen tänä vuonna investointeja, sillä näemme määrän tuovan tuloskehitystä myös uusilla markkinoilla, Vanhatapio toteaa.

Samanaikaisesti kun sekä liikevaihto että tappio kasvaa myös käyttökate paranee 12 prosenttiyksiköllä viime vuoteen verrattuna, -36,5 prosentista -24,1 prosenttiin.

- Volyymiluvut näyttävät, että saavutamme kannattavuuden. Ruotsissa ja Saksassa olemme jo kannattavia, Vanhatapio huomauttaa.

Ilmoitus