”Ingka-konsernin vähittäismyynti kasvoi toimintavuonna 2021”

”Vahva 37,4 miljardin euron IKEA-vähittäismyynti tilikaudella 2021”.

Ingka-konserni raportoi eilen tilikauden 2021 IKEA-vähittäismyynnin kasvaneen 6,3 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Vähittäismyynti laskeutui 37,4 miljardiin euroon, edellisvuoden 35,2 miljardiin euroon verrattuna. Ikea kertoo asiasta tiedotteessa.

Pandemia vaikutti vähittäiskauppaympäristöön muun muassa rajoitusten ja sulkemisten muodossa. Se nopeutti yhtiön digitaalista muutosta ja tavarataloja muunneltiin toimimaan muun muassa logistiikkayksiköinä, IKEA.com-verkkosivua uudistettiin ja IKEA-sovelluksen käyttöönotto vauhdittivat verkkomyynnin niin ikään kasvuun. Se loikkasi 18 prosentista 30 prosenttiin.

Ilmoitus

Olen todella ylpeä viime vuodesta – olemme kasvaneet yrityksenä, johtajina ja ihmisinä. Vaikka toimimme ennalta tuntemattomassa tilanteessa, osoitimme edelleen uskomatonta sitoutumista ja yrittäjyyttä, jolla oli selkeä tavoite luoda parempi IKEA. Kaikki IKEA-kollegamme ovat osa tätä menestystä, ja haastavien aikojen jatkuessa optimismin ja rohkeuden säilyttäminen toiminnassamme on tärkeää, Ingka-konsernin toimitusjohtaja Jesper Brodin sanoo.

Ikea avasi tilikauden 2021 aikana muun muassa ensimmäisen tavaratalonsa Sloveniassa ja 25 muuta toimipistettä. 

Ikea kirjoittaa tiedotteessa, että Inter IKEA Systems B.V., joka on IKEA-konseptin omistaja ja ja sen maailmanlaajuinen franchising-oikeuksien myyjä, julkisti myös IKEA-vähittäismyyntinsä. Vähittäismyynti oli kaikilla 12:lla franchising-oikeuden haltijoilla yhteensä 41,9 miljardia euroa.

IKEA Suomi julkaisee vuosituloksensa kalenterivuoden 2021 aikana.