Iltalehti: Verkkokauppa.com hakkeroitiin viikonloppuna

"Käyttäjien tietoturva ei vaarantunut.”

Ilmoitus

Iltalehti kertoo , että Verkkokauppa.comin sivusto hakkeroitiin viikonloppuna. Verkkokauppa.comin mukaan sivuston käyttäjien tietoturva ei vaarantunut.

Etusivulla kävijää houkuteltiin klikkaamaan Extra-lehteä. Klikkaamalla banneria etusivulla Extra-lehti avautuu, mutta ruudulle ilmestyykin odottamaton elementti.

Mustanpuhuva banneri kertoi: Kurdistan. Hacked by BALA SNIPER

GIF-animaatiossa salamat vilkkuivat ja näkyviin tuli Gmail-osoite, jonne ylläpitäjän pitäisi ottaa yhteyttä, jos haluaa vapauttaa sivun valtaajalta.

Iltalehti kertoo, että se otti yhteyttä Verkkokauppa.comin ympärivuorokautiseen päivystykseen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kysyäkseen asiasta. Ensimmäisen puhelun mukaan sivulla ei ollut havaittu mitään epänormaalia.

Koska banneri kuitenkin oli yhä näkyvissä, Iltalehti otti yhteyttä toistamiseen. Tällä kertaa päivystäjä huomasi tilanteen ja totesi, että Extra-lehden sivulle on ilmaantunut sinne kuulumatonta sisältöä ja asia selvitettäisiin.

Varhain sunnuntaina Verkkokauppa vahvisti hakkeroinnin. Kyseessä oli ulkoisen palveluntuottajan ylläpitämä palvelu. Verkkokauppa sulki pääsyn alasivulle korjaustöiden ajaksi.

Ilmoitus