IKEAn syyskuvasto on ilmestynyt

IKEA syyskuvasto ilmestyi tällä viikolla. Erityiskohteena tänä vuonna ovat hyvä uni ja älykkäät sisustusratkaisut.

 

Ilmoitus

IKEA-kuvastosta löytyy niin uutisia, vinkkejä kuin ideoita kuinka herätä aamulla kunnolla levänneenä kodissa, joka levittää asujilleen energiaa päivän haasteiden kohtaamiseen. Näin IKEA itse kuvailee uunituoreen kuvastonsa sisältöä.

- Kuvastomme inspiroi uutuuksilla, sisustuksilla ja nukkumisratkaisuilla eri tarpeisiin. On kaikkea suurista muutoksista pieniin päivityksiin, jotka antavat makuuhuoneelle ja kodille sen ylimääräisen energialatauksen. Haet voimia sängystä, jonka mukavuus on sovitettu juuri sinun tarpeisiisi tai koet millä tavalla ergonomiset tyynyt voivat parantaa untasi. Sopivilla säilytystiloilla voit vähentää mielesi kuormitusta ja saat enemmän aikaa palautumiselle, Ruotsin IKEAn sisustuspäällikkö Tori Newman kuvailee.

 

Kuusi eri kotia

Syksyn kuvastosta löytyy kuusi eri kotia ja elämäntilannetta – yksin asuvasta kaupunkilaisesta kollektiiviseen asumiseen. Kodit pohjautuvat IKEAn vuosittaiseen, kansainväliseen tutkimukseen Life at Home Report. Vastauksien perusteella IKEA on tunnistanut viisi eri tunteisiin perustuvaa tarvetta, jotka tekevät kodista sellaisen, että siellä viihtyy ja tuntee olonsa miellyttäväksi.

- Tarpeet ovat universaaleja, mutta sillä on merkitystä millainen elämäntilanne on juuri sillä hetkellä, Tori Newman sanoo IKEAn tiedotteessa.

 

Musiikki lisää viihtyvyyttä

60 prosenttia yhteensä 20 000 kyselyyn vastanneesta henkilöstä painottaa musiikin tärkeyttä ja kertoo laittavansa musiikin soimaan silloin kun he haluavat tuntea olonsa erityisen kotoisaksi. Hyvän ilmapiirin luomiseksi musiikilla on siis tärkeä rooli ja IKEA on yhteistyössä Sonoksen kanssa luonut SYMFONISK-tuotteet, joiden ansiosta on helppo sisustaa äänen kanssa.

Hyvän unen ja kätevien säilytystiloihin lisäksi tekstiileissä ja sisutusyksityiskohdissa loistavat sateenkaaren värit, jotka antavat kodille sopivan lisäpiristeen arkeen, IKEA kertoo tiedotteessaan.

Ilmoitus

 

Tutkimuksen viisi tunteiseen perustuvaa tarvetta, jotka saavat olon tuntumaan kotoisalta:

  • Tuntea yhteenkuuluvuutta: Elää ryhmässä ihmisten kanssa, jotka hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet, kodissa, joka heijastaa juuri sinun persoonaasi.
  • Tuntea omistavuutta: Tässä on kysymys tilan kontrolloinnista ja paikasta, jossa asut. Siitä huolimatta millainen asumismuotosi on.
  • Tuntea turvallisuutta: Tunnet olosi turvalliseksi eikä kysymys ole lukosta ovessa.
  • Tunnet olosi miellyttäväksi: Olet rentoutunut ja tyytyväinen ympäristöösi.
  • Tunnet yksityisyyttä: Sinulla on kontrolli missä ja milloin sinulla on aikaa rauhoittua ja heijastaa asioita.