IKEA:n salaiset testimarkkinat – paljastaa tulevaisuuden suunnitelmia: “Haasteita on”

“Vaatii uutta ajattelutapaa ja uuden tavan nähdä toiminta”.

Ikean tavoitteena on, kuten nyt jo tiedämme, olla kokonaan ilmastoneutraali vuoteen 2030 mennessä. Tässä onnistuakseen he kokeilevat erilaisia aloitteita. Osa on kristallinkirkkaita, kuten fossiiliton polttoaine ja sähköautot. Toisesta päästä löytyy erikoisemmat kokeilut, kuten The Trash Collection, jossa he korjaavat tienvarsilta löytämiään huonekaluja.
Useat näistä hankkeista saavat pilottinsa Norjassa, joten sisarsivustomme grillasi IKEA Norjan kestävän kehityksen päällikkö Siri Norhagenia asian tietoilta.
Norjassa kokeilun alla on muun muassa huonekalujen vuokraaminen.

Kansainvälisesti kokeilemme eri palveluja yksittäisillä markkinoilla ennen kuin viemme ne useampiin tavarataloihin ja markkinoille. Teemme tämän arvioidaksemme mitkä palvelut toimivat. Tavoitteena on löytää uusia mahdollisuuksia, jotka saavat tuotteemme elämään pitempään, Siri Norhagen sanoo Ehandel.comille.

Ilmoitus

Norjan sanotaan olevan yksi kourallisesta testimarkkinoita, jossa pilotoidaan parhaillaan huonekalujen vuokrausta.
Koskien The Trash Collectionia, se vaikuttaa olevan aivan ainutlaatuinen Norja-konsepti, koska se on luotu yhdessä norjalaisen TRY-mainostoimiston kanssa. IKEA on lähtenyt mukaan “dumpster divingiin”, kuten sisarsivustomme asian ilmaisee, pelastaakseen vanhoja, poisheitettyjä huonekaluja.

“Surullista, että ne heitetään menemään”

The Trash Collection -tuotteet myydään eteenpäin IKEA Norjan tavarataloissa, joissa useimmissa on second hand-myymälä, Gjenbruksbutikken.

Olemme todella iloisia voidessamme asettaa huonekalut, jotka voivat näin saada pidemmän elämän, parrasvaloihin, samalla kun on surullista, että löydämme niin paljon huonekaluja, jotka on vain heitetty menemään. Toivomme voivamme helpottaa muilla vaihtoehdoilla, koska poisheittäminen tuntuu pahimmalta vaihtoehdolta, Siri Norhagen sanoo ja jatkaa:
Olemme tottuneet käsittelemään tuotteita, mitkä ovat täsmälleen samanlaisia, Gjenbruksbutikkenissa kaikki ovat ainutlaatuisia iältään ja miten kuluneita ne ovat. Vaatii uutta ajattelutapaa ja uutta tapaa nähdä toiminta. Niiden raamien sisällä, joissa me teemme töitä, löytyy niin ikään tiettyjä haasteita, muun muassa, ettei kunnilla ole mitään harmonisoituja sääntöjä koskien jätteenkäsittely.

Mielenkiintoisinta on kuitenkin ehkä, miten IKEA aikoo selviytyä maailmassa, jossa huonekaluja ostetaan drastisesti vähemmän ja kaiken on oltava niin kierrätyksellistä kuin mahdollista. Rivien välistä luemme, että siinäkin on kuitenkin liikeideaa käsitellä koko kierros, mitä tulee tuotteiden kierrätettävyyteen.

On liian aikaista sanoa miltä liiketoimintamme näyttää 2030, mutta jos aiomme päästä tavoitteeseemme, meidän on testattava kierrätyksellisiä palveluja, joiden ansiosta tuotteemme kestävät pidempään. Odotamme, että joudumme tekemisiin tuotteidemme kanssa useamman kerran niiden elinaikana ja keskitymme siksi kehittämään palveluja tämän ympärille, Siri Norhagen sanoo Ehandelin norjalaiselle sisarsivustolle.