IKEAn norjalaispilotti – aloittaa huonekalujen vuokrauksen yrityksille

Helpompaa kuin omistaminen.

IKEA lanseeraa uuden vuokrauspalvelun, mikä on ainakin ensi alkuun Norjassa aloitettava pilotti. Sinikeltainen jätti kokeilee huonekalujen vuokrausta. Palvelu on suunnattu yrityksille, jotka tarvitsevat huonekaluja tilapäisesti.

Palvelun tarkoituksena on tehdä tästä omistamista helpompaa ja olla joustavampaa kuin ostaminen. Kun laajennat tai aloitat uuden yrityksen sinulla on muuta ajateltavaa ja muita kohteita rahan käytölle kuin konttorin huonekalut. Me autamme kaikessa mitä tarvitset ja vuokralla on koko valikoimamme, paitsi ne huonekalut, jotka kiinnitetään seinään tai ovat kertakäyttöisiä, Ikean kaupallinen johtaja Eja Tuominen sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Vuokrasopimus on vähintään 12 kuukautta. Huonekalujätti ottaa tavarat takaisin vuokrasopimuksen loputtua, korjaa ja vuokraa ne uudelleen tai ne myydään käytettyinä. Kaikki käytetään kuitenkin uudelleen.

Pilotti on osa yhtiön panostusta olla hiilidioksineutraali ja kiertotaloudellinen vuoteen 2030.

Tiedämme, että monilla yrityksillä on vaihtelevat tarpeet, ne kasvavat tai pienentyvät ja muuttavat. Konttoreiden, jotka muuttuvat jatkuvasti, sisustaminen on vaativaa varsinkin, jos haluaa olla kestävän kehityksen mukainen eikä heittää pois käyttökelpoisia huonekaluja. Tämä voi olla yksi ratkaisu niille, jotka haluavat tehdä kestävämpiä valintoja, Eja Tuominen kertoo.

Vuokrauspilotti on meneillään marraskuuhun 2021 saakka ja jos kokeilu onnistuu palvelu aiotaan laajentaa kattamaan myös yksityishenkilöt.