IKEAn #BuyBackFriday – laskurilla tehtiin yli 10 000 arviota hyvityshinnasta

Uudisti second hand-palvelun - Suomessa käytettyjä huonekaluja ostetaan takaisin myös jatkossa.

IKEA lähestyi asiakkaitaan uudella ja vastuullisemmalla tavalla Black Fridayn aikana. Kutkuttelevien BF-tarjousten sijaan huonekalujätti lanseerasi 27 eri markkinoilla, kuten Suomessa, #BuyBackFriday-kampanjan. Toisin sanoen yhtiö osti takaisin asiakkaidensa käytettyjä huonekaluja.

Kampanja alkoi 27. marraskuuta ja jatkui globaalisti 3. joulukuuta saakka. Suomessa ideaa on pidetty niin hyvänä, että käytettyjä huonekaluja ostetaan uudistuneen second hand-palvelun kautta takaisin myös tulevaisuudessa.

Ilmoitus

 

Miten kampanja on mennyt? Oletteko saaneet paljon huonekaluja takaisin ja uudelleen myyntiin?

Tämän vuoden Black Fridayna IKEA lanseerasi Suomessa ja 27 muussa IKEA-maassa #BuyBackFriday-kampanjan, jossa IKEA-tavaratalot ostavat takaisin asiakkaiden tarpeettomat huonekalut ja etsivät niille uuden kodin. Globaalisti #BuyBackFriday-kampanjan aika oli 27.11.-3.12, mutta Suomessa huonekaluja ostetaan takaisin jatkossakin uudistuneen second hand -palvelun kautta, IKEAn Communication Specialist Tarja Vuorenmaa kertoo Ehandelille.

Hän sanoo, että Suomessa #BuyBackFriday-viikonloppu sujui oikein hyvin ja uudistunut palvelu on saanut hyvän vastaanoton. IKEAlla on tätä varten myös laskuri, jonka avulla asiakas voi arvioida huonekalun hinnan jo kotona.

Kampanja-ajan loppuun mennessä verkkosivuiltamme löytyvällä online-laskurilla oli tehty yli 10 000 arviota käytettyjen IKEA-kalusteiden hyvityshinnasta ja tuotteita tuotiin uudelleen myytäväksi moninkertaisesti enemmän kuin aiemmin. Jokainen hyvitysarvio on voimassa 30 päivää luomispäivästä. Erityisen iloisia olemme siitä, että kiinnostus second hand -palvelua kohtaan on pysynyt vahvalla tasolla myös kampanjan lanseerauksen jälkeen, Tarja Vuorenmaa sanoo.

 

Tällä hetkellä IKEA ottaa vastaan vain tietynlaisia, helposti puhtaana pidettäviä huonekaluja.

Millaisia tuotteita on palautettu?

Ilmoitus

Otamme second hand -palvelun kautta vastaan koottuja ja kovapintaisia IKEA-huonekaluja kuten lipastoja, kirjahyllyjä, kaappeja, pöytiä ja tuolia. #BuyBackFriday-kampanjan aikana olemme saaneet palvelun kautta uudelleen myyntiin monipuolisesti eri tuotealueiden tuotteita, mutta suosituimpia tuotealueita ovat olleet muun muassa lipastot, pöydät ja ruokailutilan tuolit, hän sanoo.

 

IKEAn #BuyBackFriday on paitsi ekologisempi, myös asiakkaalle helppo tapa hankkiutua eroon tarpeettomaksi tulleista huonekaluista. Nyt ne voi jättää IKEAn myymälään sen sijaan, että niitä alkaisi myymään tuntemattomille ihmisille erilaisilla markkinapaikoilla.

 

Millaista palautetta olette saaneet asiakkailta?

Olemme saaneet asiakkailtamme kiitosta uudenlaisesta lähestymisestä Black Friday -päivään ja yleinen palaute uudistuneesta second hand -palvelusta on ollut todella hyvää. Tiedämme, että asiakkaamme toivovat entistä sujuvampaa asiointia, ja tätä toivotaan myös huonekalujen kierrättämisen osalta. Second hand -palvelumme vastaa juuri tähän tarpeeseen ja tarjoaa asiakkaillemme entistä vaivattomamman tavan kierrättää kodintavaraa. Asiakas voi jo kotona arvioida käytettyjen huonekalujensa arvon ja tavaratalossa asiakas saa tuotteista välittömästi hyvityksen, eikä hänen tarvitse miettiä, missä kodintavaraa lähtisi myymään, IKEAn viestintäasiantuntija Tarja Vuorenmaa sanoo.