IKEA Suomi investoi täysin uudenlaiseen jakelurobotiikkaan

IKEA Suomi kertoo investoivansa täysin uudenlaiseen robotiikkaan ja keskittää tulevaisuudessa kaikki Suomen pakettitoimitukset lähetettäväksi Kuopiosta.

Logistiikka on merkittävä tekijä IKEA Suomen uudistumisessa entistä vastuullisemmaksi, saavutettavammaksi ja edullisemmaksi, huonekalujätti kirjoittaa viime viikolla julkaistussa tiedotteessaan. Euroopan keskusvaraston sijaan jatkossa kaikki Suomen asiakastoimitukset lähetetään suoraan kotimaantavarataloista.

Jo nyt toimitamme 70 prosenttia asiakastilauksistamme Suomen tavarataloista ja muutoksen myötä yllämme sataan prosenttiin. Tämä on hieno askel meille, koska lyhyemmät kuljetusmatkat mahdollistavat nopeammat ja ilmastoystävällisemmät toimitukset asiakkaillemme, IKEA Suomen logistiikkajohtaja Juha Taskinen kertoo.

Ilmoitus

Samalla IKEA Suomi vähentää toimitusketjunsa päästövaikutuksia siirtämällä keskusvarastonsa Ruotsista Puolaan. Se vähentää rekkakuljetusmatkoja, kun kuljetukset voi vaihtaa juna- ja laivayhteyksiin.

 

"Alle kahden päivän pakettitoimitukset"

Kun IKEAn pakettitoimitukset siirtyvät Kuopioon, siellä logistiikkaosastoa laajennetaan ja otetaan käyttöön ensimmäisten IKEA-maiden joukossa jakelurobotiikka asiakastoimitusten tueksi.

Olen innoissani, että pääsemme pilotoimaan jakelurobotiikkaa ensimmäisten joukossa. Rakennamme Kuopion tavaratalon varastoon automaatiota hyödyntävän alueen, jossa robotit tuovat tuotteet poimijoille. Uusi teknologia mahdollistaa yhä tehokkaamman poimintaprosessin sekä ergonomisemman ja modernimman työympäristön, Juha Taskinen kertoo.

Pääosa uudistuksista on tapahtumassa kesän 2020 aikana ja robotiikka tulee käyttöön syksyllä. IKEAn mukaan investoinneilla saavutetaan koko Suomeen alle kahden päivän toimitusajat pakettikokoisille toimituksille.

 

Kymmeniä uusia työpaikkoja

Logistiikkauudistukset lisäävät työpaikkoja kaikissa yksiköissä, huonekalujätti kertoo sivustollaan. Erityisesti Kuopiossa uuden henkilökunnan tarve kasvaa sen jälkeen, kun robotiikka on otettu käyttöön.

Meistä on upeaa, että juuri Kuopion tavaratalosta tulee IKEA-logistiikan edelläkävijä. Erityisen innoissamme olemme robotiikasta, josta hyötyvät niin työntekijämme kuin asiakkaammekin. Näillä muutoksilla me Kuopiossa luomme yhä vastuullisempaa IKEA-logistiikkaa koko Suomeen, Kuopion aluejohtaja Vesa Hurttila kommentoi.

Ilmoitus

IKEA kertoo, että udistusten myötä syntyy kaikkiaan kymmeniä uusia työpaikkoja.