IKEA onnistui ilmastotavoitteissa – ”Haluamme tehdä vastuullisesta metsän käytöstä normin”

Esittelee uuden agendan.

Ikea raportoi, että he ovat viime vuoden 2020 aikana pääseet metsätavoitteeseensa. Se tarkoitaa, että 98 prosenttia Ikean käyttämästä puusta tulee kestävistä lähteistä, kuten FSC-sertifioidusta tai kierrätetystä puusta, minkä lisäksi 100 prosenttia kaikesta puusta tulee vastuullisesti hoidetuista metsistä, jotka eivät ole tue metsien hävittämistä.

Huonekalujätti kertoo myös vähentäneensä ilmastojalanjälkeään seitsemän prosenttia euroa kohden myynnissä, FY19 ja FY20 välillä.

Ilmoitus

Onnistuakseen he ovat muun muassa kasvattaneet uusiutuvan energian käyttöä tuotannossa ja kuljetuksissa, energiatehostaneet valikoimaa valaisimien kohdalla sekä keittiötuotteissa, minkä lisäksi ravintoloiden kasvispohjaista ruokaa on lisätty. Ikea on niin ikään testannut erilaisia kierrätettäviä malleja, kuten takaisin ostamista.

Samaan aikaan kestävyysraporttinsa kanssa Ikea lanseeraa myös uudet tavoitteensa vuodelle 2030, mikä kulkee nimellä ”Forest Positive Agenda”. Tarkoituksena on ”vahvistaa työtä biologisen monimuotoisuuden suojelemiseksi sekä pienentää kansainvälistä ilmastonmuutosta”.

Tämä äärimmäinen vuosi on saanut meidät keskittymään entistä enemmän ilmastonmuutoksen taklaamiseen ja kierrätettävän ja tasa-arvoisemman yhteiskunnan hyväksi. Vastuullisuustyö on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin emmekä ole laittaneet sitä tauolle. Olemme ottaneet suuria askelia kohti kierrätettävämpää valikoimaa ja kohti tavoitettamme käyttäää ainoastaan uusiutuvaa energiaa tuotannossamme. Uudella metsäagendalla haluamme tehdä vastuullisesta metsän käytöstä normin, myös oman toimintamme ulkopuolella, Lena Pripp-Kovac, Inter Ikea Groupin kestävän kehityksen päällikkö sanoo tiedotteessa.