IKEA hintojen korotuksista

Ikea aloitti uuden vuoden ilmoittamalla keskimäärin 9 prosentin hintojen noususta globaalisti, tämä johtuen logistiikkakustannuksista. Huonekalujätti kertoi samalla, että korotukset vaihtelevat markkinoista riippuen.

Ehandel kysyi miten tämä vaikuttaa Suomessa. 

Ilmoitus

IKEA on globaalisti ilmoittanut nostavansa monien tuotteidensa hintoja, ja keskimääräinen hinnannousu on 9%. Hinnannousu vaihtelee maittain ja tuotteittain ja siinä huomioidaan paikalliset inflaatiopaineet, mukaan lukien raaka-aineisiin ja toimitusketjuun liittyvät haasteet, sekä paikallinen kilpailutilanne. Hinnoittelupäätöksemme ovat luottamuksellista tietoa, emmekä jaa niihin liittyviä yksityiskohtia ulkoisesti. Edullisuus on meille edelleen ensisijaisen tärkeää ja keskitymme IKEA-maailmassa aina varmistamaan, että kilpailukykyinen tuotevalikoimamme on mahdollisimman monien ihmisten ulottuvilla. Seuraamme jatkossakin tarkasti, mitä näille kustannuksille tapahtuu ja arvioimme sen myötä erilaisia vaihtoehtoja hinnoittelupäätöksiä tehdessämme, Ikea Suomen PR-johtaja Marjukka Naakka kertoo Ehandelille.

Ikea Suomi ei siis kerro sen tarkempia yksityiskohtia. Ikea Ruotsi kertoi puolestaan Ehandelin sisarsivustolle, että asia koskee noin puolta, 5000 tuotetta kaikkiaan 10 000 tuotteen valikoimasta.

Miten asiakkaat ovat ottaneet tämän vastaan?

Yleisesti ottaen asiakkaamme ovat ymmärtäneet tilanteen hyvin, Marjukka Naakka sanoo.

Samoilla linjoilla on myös Ruotsin Ikean lehdistövastaava Arvid Stigland, joka sanoo, että Ikean tavoitteena on ollut pitää hinnat niin alhaalla kuin mahdollista, kun korkeammat kustannukset alkoivat vaikuttaa kansainväliseen talouteen. Asiakkaat kuitenkin ymmärtävät myös hänen mukaansa, ettei Ikea ole immuuni talouden kehitykselle, mikä vaikuttaa tällä hetkellä yrityksiin, vähittäiskauppaan ja yhteiskuntaan kaikkialla maailmassa.