IKEA aloittaa sähkön myynnin Ruotsissa

Tarkoituksena on etabloitua kansainvälisesti pitemmällä juoksulla.

Ikean asiakkaat naapurimaassa Ruotsissa voivat nyt ostaa aurinko- ja tuulivoimalla tuotettua sähköä. Yhtiö kertoi asiasta tiedotteessa aiemmin tänään.

Uuden panostuksen myötä huonekalujätti lähtee valloittamaan kokonaan uutta segmenttiä.

Ilmoitus

Ikea tuo uuden Strömma-nimisen palvelun markkinoille yhteistyökumppaninsa Svea Solarin kanssa, joka on jo aiemmin mukana Ikean tuotteessa ”Solstråle”, auringonsäde. Nämä ovat Ikean verkkokaupassa myytäviä aurinkokennoja. Kyseiset tuotteet, aurinkokennot ja sähkö, ovat kuitenkin toisistaan riippumattomia.

Ikean mukaan aloitteen takana on se, että monien mielestä juuri sähkö on monimutkainen asia, mikä tarkoittaa todennäköisesti sähkön hintaa ja palvelun tarjoajien suurta määrää, mikä tekee markkinoista melkoisen viidakon. Sen vuoksi Ikea aikoo nyt panostaa palveluun, joka on hintansa väärti ja helppo.

Ja kysyntää on eikä kaikki hae Ikeasta vain huonekaluja, sillä he ovat myyneet naapurimaassa jo 1600 pakettia aurinkokennoja.

Se on mennyt todella hyvin ja ylittänyt kaikki odotukset, mitä meillä itsellämme oli, niin myyntivolyymeja ajatellen kuin miten se muuntuu fossiilittomaksi energiaksi, Ikea Ruotsin myyntipäällikkö Bojan Stupar kertoo Ehandelin sisarsivustolle.

Ikea kertoo edelleen sisarsivustomme haastattelussa, että sähkö Ruotsiin tulee pääasiassa kotimaasta, mutta mahdollisesti myös muualta Pohjolasta. Kysymys onkin riittääkö Ruotsin oma kapasiteetti tuottaa aurinko- ja tuulivoimaista sähköä?

Jos se ei riitä, niin silloin olemme onnistuneet siinä missä halusimmekin. Mutta se tulee riittämään. Voimme mennä myös Pohjoismaiden ulkopuolelle, jos tarvitsisi, mutta kuten sanottua fokuksemme on ensi kädessä Ruotsissa.

Ikea aloittaa palvelun ensin sinikeltaisessa kotimaassaan, mutta ajatuksena on saada se pitemmällä juoksulla myös kansainväliseen levitykseen.

 

Ilmoitus

Ehandel on kysynyt Ikea Suomen suunnitelmista asiaa koskien.