Hullut päivät pettymys – Stockmannin suunta kuitenkin oikea

"Strategiset toimenpiteet tuottavat tuloksia ja olemme menneet eteenpäin."

Ilmoitus

Stockmann-konsernin tulos parani edelleen kolmannella vuosineljänneksellä. Oikaistu liiketulos oli yli 7 miljoonaa euroa parempi kuin edellisenä vuonna, jolloin tulos oli negatiivinen.

- Strategiset toimenpiteet tuottavat tuloksia ja olemme menneet eteenpäin, Stockmannin toimitusjohtaja Lauri Veijalainen toteaa tiedotteessa.

Tavarataloyhtiön perjantaina julkistaman osavuosikatsauksen mukaan yhtiö teki heinä–syyskuussa 12,7 miljoonaa euron tappion ennen veroja, kun vuosi sitten luku oli 156,2 miljoonaa.

Hullut päivät alle odotusten

Vuosineljänneksen jälkeen lokakuussa järjestetyssä Hullut Päivät -kampanjassa myynti laski 9 % edellisvuodesta. Verkkokauppa kasvoi vahvasti, 7 %, mutta Suomen ja Baltian tavaratalojen myynti oli edellisvuotta alemmalla tasolla.

- Painopiste on nyt vuoden viimeisissä kuukausissa, ja keskitämme kaikki panoksemme hyvän joulumyynnin ja vakaan viimeisen vuosineljänneksen saavuttamiseksi. Ruotsin kruunun heikkenemisen vuoksi vuoden 2018 raportoitu liikevaihtomme tulee olemaan ennakoitua pienempi. Vuoden 2018 tulosennuste pysyy kuitenkin ennallaan, ja odotamme koko vuoden oikaistun liikevoiton parantuvan, Lauri Veijalainen toteaa.