Huipputulos Dustinilta – ostaa kilpailijan

Ostaa IT-myymälän Benelux-alueelta.

IT-jälleenmyyjä Dustin julkistaa tänään toisen vuosineljänneksen tuloksen, joka alkaa joulukuusta ja päättyy helmikuuhun. Yhtiö raportoi ennätystuloksesta.

Olemme hyötyneet ennakoivasta toiminnasta ostoksissamme ja vahvasta asemastamme arvoketjussa, läheisissä suhteissa toimittajien ja jakelijoiden kanssa, mikä on varmistanut laitteiden hyvän saatavuuden. Dynaaminen hinnoittelumallimme on vahvistanut hintajohtajuuttamme markkinoilla ja yhdessä jatkuvan kustannuspainotuksen kanssa on johtanut siihen, että oikaistu EBITA-tulos kasvoi yli 30 prosenttia ja EBITA-marginaali vahvistui voimakkaasti vuosineljänneksen aikana, toimitus- ja konsernijohtaja Thomas Ekman sanoo.

Ilmoitus

Kauden liikevaihto kasvoi 4 prosenttia 3,68 miljardiin Ruotsin kruunuun. Oikaistu liikevoitto nousi 201 miljoonaan kruunuun ja liikevoitto (EBIT) oli 177 miljoonaa kruunua.

 

”Jatkamme verkkokaupan laajentamista”

Toisen vuosineljänneksen lukujen yhteydessä Dustin ilmoittaa ostavansa verkkokauppa ja IT-jälleenmyyjä Centralpointin. Yritys, joka on samanlainen kuin Dustin, mutta toimii Benelux-alueilla. Yhtiön liikevaihto on noin 7 miljardia kruunua (SEK).

Centralpointin avulla meistä tulee johtava IT-kumppani Benelux-alueilla ja jatkamme strategiamme mukaisesti laitteisto- ja ohjelmistomyynnin yhdistämistä houkuttelevaan palvelutarjontaan ja täydellisiin IT-ratkaisuihin. Näemme suuren potentiaalin rakentaa Centralpointin vahvaa asemaa suuremmissa yrityksissä ja julkisella sektorilla yhdistettynä nykyiseen tarjousvalikoimaamme pienille ja keskisuurille yrityksille, ja jatkamme verkkokaupan laajentamista, Thomas Ekman sanoo.

Kauppahinta on 425 miljoonaa euroa.

Kokonaiskauppahinta koostuu 8 254 587 uudesta liikkeelle lasketusta Dustinin osakkeesta ja loppuosa rahoitetaan rahana "nostettujen luottolimiittien avulla".

Dustin aikoo ehdottaa osana yrityskaupan pitkäaikaista rahoitusta noin 1200 miljoonan kruunun osakeantia, jonka odotetaan valmistuvan vuoden 2021 jälkipuoliskolla, yhtiö kirjoittaa.

Kauppa odottaa Alankomaiden kilpailuviranomaisen hyväksyntää.

Ilmoitus