Huijausviestejä lähetetty Fazerin nimissä

Fazerin nimissä on viime aikoina liikkunut tietojenkalasteluviestejä. Nämä ovat huijausviestejä, joita Fazer ei lähetä eikä voi niitä estää. Kalasteluviesteillä yritetään urkkia tietoon käyttäjän tunniste- ja henkilötietoja. Fazerin tiedotteen mukaan monet viestit näyttävät virallisilta, vaikka ovatkin huijauksia.

Ilmoitus

Sähköpostin kautta saapuneessa suomenkielisessä huijausviestissä on pyydetty vastaanottajaa osallistumaan kilpailuun klikkaamalla linkkiä ja vastaamalla kysymyksiin. Palkinnoksi luvataan ”laatikollinen Fazerin parhaita suklaita”. Viesti on huijaus.

- Kehotamme ihmisiä olemaan klikkaamatta linkkiä ja antamatta tietojaan. Viestin lähettäjänä on käytetty esimerkiksi seuraavia nimiä ”Fazerin, Twain Korhonen”, ”Fazerin, Ansa Virtanen”, ”Fazerin, Anneli Korhonen”. Viestin aihekentässä lukee ”Varmista osallistumisesi ja yhteystietosi”, sanotaan Fazerin tiedotteessa.

LUE MYÖS: Fazerin botti kampanjoi vihapuhetta vastaan

Tiedotteessa kehotetaan olemaan varovainen, jos kohtaa epäilyttävältä vaikuttavan viestin.

- Älä klikkaa viestissä olevia linkkejä tai luovuta mitään tietojasi viestin lähettäjälle. Älä koskaan anna tietojasi verkossa, jos epäilet viestin sisällön tai lähettäjän luotettavuutta.