House of Dagmar sai Zalandon vastuullisuuspalkinnon

“House of Dagmar teki vaikutuksen erityisesti vahvoilla kestävän kehityksen tavoitteillaan, joita toteutetaan monipuolisesti brändin toimitusketjussa”.

Zalando valitsi eilen ensimmäistä kertaa Sustainability Award-kilpailun voittajan digitaalisessa lähetyksessä Kööpenhaminan muotiviikolla.

Olemme erittäin iloisia saadessamme julistaa House of Dagmarin ensimmäisen Sustainability Award -palkinnon voittajaksi. Tämä on seuraava askel kestävämpien ratkaisujen etsinnässä. Lähdemme innolla yhdessä tutkimaan ja parantamaan materiaalien käyttöä, tuotantoa, tuotantoprosesseja ja teknisiä edistysaskeleita, jotka heijastavat yhteisiä tavoitteitamme ja sitoutumistamme. Sustainability Award on meille todella tärkeä aloite. Jatkamme yhteistyötä brändien kanssa ja tuemme heitä ajamaan muutosta sekä vaikuttamaan positiivisesti ihmisiin ja maapalloon, Zalandon vastuullisuuspäällikkö Kate Heiny sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Tuomariston mukaan ruotsalaisen House of Dagmarin sitoutuminen kestävämpään tulevaisuuteen on ilmiselvä asia. Brändi alkoi mitata vuosittaista kuitujalanjälkeään jo vuonna 2017 ja on siitä alkaen vähentänyt muun muassa vedenkulutustaan 41 prosenttia.

Kiitos Zalando, että teette kestävästä kehityksestä ensisijaisen prioriteetin alallemme ja valitsette meidät ensimmäiseksi palkinnon vastaanottajaksi. Olemme inspiroituneita tekemään yhä enemmän – taakse jääneen vuoden jälkeen tämä on juuri sellainen kipinä, jota tarvitsemme jatkaaksemme eteenpäin. Olemme todella innostuneita saamastamme tunnustuksesta ja huomiosta kestävän kehityksen työllemme – työlle, jota olemme tehneet jo yli 15 vuotta. Koska muodin kestävä kehitys ei ole peli, jossa vain yksi brändi voi voittaa, haluamme jakaa tunnustuksen monien kunnianhimoisten alan kollegoidemme kanssa. Me House of Dagmar -tiimissä otamme palkinnon vastaan nöyrin mielin. Tiiminä teemme todella kaikkemme asian eteen, mutta olemme silti kaukana omien tavoitteidemme saavuttamisesta. Se puskee meitä asettamaan yhä korkeampia tavoitteita, House of Dagmarin Brand Director Sofia Wallenstam sanoo.

House of Dagmar saa rahapalkinnon ja pääsee kehittämään ylellisen malliston yhteistyössä Zalandon kanssa. Finaalissa House of Dagmarin kanssa oli myös Marimekko, joka sai niin ikään tunnustusta erinomaisesta esimerkistään brändinä, joka osoittaa, että kestävä kehitys voidaan huomioida kokonaisvaltaisesti kautta toimitusketjun.