H&M välttelee stopin jälkeen – kireä tilanne Kiinassa

Muotijätti tulilinjassa poliittisessa erimielisyydessä.

H&M:n verkkokauppatoiminta on joutunut boikottiin Kiinassa sen jälkeen, kun johtavan kommunistipuolueen nuorisojärjestö aloitti kampanjan muotijättiä vastaan. Syynä sanotaan olevan, että H&M maaliskuussa viime vuonna ilmaisi itseään kriittisesti mitä tulee Xinjiang-provinsin tapahtumiin juuri nyt.

Mutta pitääkö tämä todella paikkansa ja miksi reaktio tulee vasta nyt, vuotta myöhemmin? Ehkä kyseessä onkin poliittinen markkeeraus Kiinalta, jonka suhde Ruotsiin ja EU:hun on kireä.

Ilmoitus

Foreign Policyn mukaan se voi myös olla hallinnon tapa säikyttää yrityksiä boikotoimasta puuvillaa, joka tulee Xinjiangista.

Ulkomaiset yritykset Kiinassa saavat jo puheluja paikallisilta virkamiehiltä selventääkseen omaa kantaansa koskien Xinjiangia ja varmistaakseen, että he eivät ole tekemässä mitään toimenpiteitä, lehti kirjoittaa.

Kun olemme yhteydessä H&M:iin ja pyydämme heiltä kommenttia Kiinan boikotista, mitä mieltä he ovat Xinjiangin tapahtumista nyt ja kuinka tämä kampanja vaikuttaa myymälöiden myyntiin, muotijätti ei halua kommentoida asiaa.

Emme kommtentoi nyt, he kirjoittavat meilitse vapaasti suomennettuna.

Tilanne on yleisesti herkkä ja jännittynyt ja myös muut yhtiöt, jotka myyvät kiinalaisilla alustoilla ovat olleet hiljaisia.