H&M uudessa miljardipudotuksessa – ”haluaa palauttaa luottamuksen Kiinassa”

”Asiakkaat arvostavat tarjontaamme”.

H&M:n liikevaihto romahti rankasti, kun rajoitukset ovat jatkuneet. Liikevaihto sukelsi 21 prosenttia, paikallisissa valuutoissa mitattuna, ja oli 40 miljardia Ruotsin kruunua ensimmäisen neljänneksen aikana.

Tulos laski ja oli punaisella, miinus 1,4 miljardia kruunua, mitä voi verrata edellisvuoden plus 2,5 miljardiin kruunuun.

Ilmoitus

Vaikka edelleen on pitkälti kyse jatkuvien myymälöiden sulkemisesta tulleiden negatiivisten vaikutusten käsittelystä, on selvää, että asiakkaat arvostavat tarjontaamme. Kun olemme voineet avata, myymälöiden myynti on ollut vauhdissa samalla kun onlinemyynnin kehitys on jatkunut todella hyvänä, H&M:n toimitusjohtaja Helena Helmersson kirjoittaa kommentissa.

Samanaikaisesti H&M on vedetty mukaan huomiota herättäneeseen kiistaan Kiinassa, jossa yhtiön verkkomyyntiä on torpattu ja jotkin kiinteistöjen omistajat ovat sulkeneet myymälöitä. He kirjoittavat kotisivullaan tekevänsä kaikkensa käsitellääkseen haasteet ja ”löytääkseen tien eteenpäin”.

Kiina on todella tärkeä markkina meille ja pitkäaikainen sitoutumisemme on edelleen vahvaa, he kirjoittavat ja jatkavat:

Haluamme palauttaa luottamuksen ja uskon asiakkaisiimme, kollegoihimme ja liikepartnereihimme Kiinassa.

Raportissa ja toimitusjohtajan kommentissa täysi fokus on kuitenkin viimeisimmissä numeroissa ja olemassa olevassa tilanteessa maailmalla.

Samalla kun olemme nöyriä edelleen jatkuvan, pandemiasta johtuvan epävarmuuden edellä, on fantastisen mukavaa nähdä suuri kiinnostus kokoelmiamme kohtaan. Hyvin sijoitettuneen asiakastarjonnan avulla jatkamme muutostyötämme täydellä voimalla luodaksemme pitkäaikaisen, kestävän ja tuottavan kasvun H&M-ryhmittymälle, Helena Helmersson kirjoittaa.

H&M kertoo myös aloittavansa franchise-pohjaisen verkkokaupan Qatarissa. Maa on saanut äskettäin rankkaa kritiikkiä siitä, että yli 6000 työläisen epäillään kuolleen jalkapallon MM-kisojen yhteydessä tehdyissä valmisteluissa.

Ilmoitus