H&M-ketju myrskyn silmässä – pipo sai rasistisen nimen

”Ei laisinkaan hyväksyttävää.”

H&M:n omistama & Other Stories joutui myrskyn silmään henkilökunnan havaittua karmean asian tuotteiden sisäisessä tarkastelussa. Siellä oli nimittin julkaistu violetti pipo, jolla oli nimi ”Nigga Lab Beanie”. Asiasta raportoi CNN. Yhtiö pyytää nyt anteeksi useilta työntekijöiltä tulleiden valitusten vuoksi.

Miten pipo sai nimen on vielä epäselvää, mutta koko tiimi, vastaava päällikkö mukaan lukien, on H&M-ryhmän toimitusjohtaja Helena Helmerssonin mukaan suljettu pois töistä sisäisen tutkinnan ajaksi.

Ilmoitus

Olemme todella surullisia. Otamme tämän erittäin vakavasti. Vaikka sana ei koskaan mennyt painoon oikeaan tuotteeseen, niin sanan käyttö ei ole laisinkaan hyväksyttävää ja on anteeksiantamatonta, & Other Stories kirjoittaa CNN:lle.

Monet työntekijät ovat osoittaneet tyytymättömyyttään tapahtuneeseen ja ovat sitä mieltä, ettei yritys ottanut asiaa alun perin riittävän vakavasti. Että sitä kutsuttiin kirjoitusvirheeksi, mikä tuli yksityisestä chatista.

H&M ryhmittymän Annie Wu, joka vastaa yhtiön monimuotoisuudesta, jakaa tuohtumuksensa.

Henkilökohtaisesti olen todella vihainen ja hävettää, että jotain tällaista on voinut edes tapahtua, Haluan, että vastuuhenkilöt saavat potkut, sillä tälle ei ole mitään tekosyytä.