HKScan ja Alibaba tekevät yhteistyötä

Rypsiporsas Kiinan markkinoille.

Ilmoitus

HKScan on tehnyt tärkeän sopimuksen kiinalaisen verkkokauppajätti Alibaban kanssa. HKScan on ensimmäinen suomalainen liha-alan yhtiö, joka saa tuotteensa Alibaban Hema-ketjun supermarketteihin ja verkkokauppaan.

Suomalaisilla perhetiloilla tuotettu Rypsiporsas -liha (Omega-3 Pork From Finland) vakuutti ketjun nopeasti.

Ilmoitus

- Hema-ketju erottuu valtavilla Kiinan markkinoilla korkealaatuisilla ja valtavirrasta poikkeavilla tuotteilla. Ketjuun on erittäin vaikea päästä, vain muutama suomalainen tuote on hyväksytty valikoimaan. Tuotteemme puhdas maku, terveellisempi rasvakoostumus sekä arktinen alkuperä kiinnostivat Hema-ketjua ja he tekivät nopean listauspäätöksen, HKScanin viennistä vastaava johtaja Jukka Nikkinen sanoo lehdistötiedotteessa.

Alibaba lanseerasi modernin Hema-konseptinsa vuonna 2017. Tällä hetkellä supermarketteja on noin 100 ympäri Kiinaa.

Tärkeä päänavaus suomalaiselle ruokateollisuudelle

- Tämä on tärkeä virstanpylväs HKScanille ja viitoittaa tietä myös muille suomalaisille puhtaille ja turvallisille elintarvikkeille Kiinan markkinalla. Heman ainutlaatuinen nettikauppa tehostaa brändin rakennusta ja lisää tuotteidemme tunnettuutta tehokkaasti oikealle kohderyhmälle, Nikkinen jatkaa.

Hema-konsepti on osa Alibaban uutta vähittäiskauppastrategiaa, joka yhdistää verkkokaupan ja kivijalkakaupan. Konsepti yhdistää korkealuokkaisen supermarketin huippumoderniin jakelukeskukseen, joka palvelee nettitilaajia. Lisäksi jokaisen supermarketin yhteydessä on ravintola, jossa tarjoilijoina toimivat robotit. Ostokset tehdään mobiilisovelluksella, joka on linkitetty Alipay-maksujärjestelmään.

Seuraava askel – jakelualueen kasvattaminen

HKScanin viennin seuraavat askelmerkit on suunniteltu tarkkaan.

- Kasvatamme jakelua Hema-ketjun sisällä Shanghaissa ja lähialueilla. Tämän jälkeen suunnitelmissa on laajentuminen muihin premium-ruokakauppoihin kivijalassa ja verkkokaupassa. Kolmantena askeleena lähdemme laajentamaan fokusta Kiinan muihin suurkaupunkeihin, Nikkinen kertoo tiedotteessa.