Hintaoppaan tutkimus: Kosmetiikka on halvempaa netissä kuin taxfreessa

Hintaoppaan tekemän tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta suomalaisesta ostaa tai on ostanut kosmetiikkaa taxfree-liikkeistä matkojensa yhteydessä.

 

Ilmoitus

Saman tutkimuksen mukaan kolmasosalla on mielikuva, että taxfree-tuotteet ovat verkkomyymälöiden tuotteita halvempia. Unohda tämä. Kilpailu verkkomyynnin alalla kiristyy ja yhdeksän kymmenestä tuotteesta myydään halvemmalla netissä.

Vertailussa oli 56 kauneus- ja elektroniikkatuotteen hinnat verkkokaupoissa sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman taxfree-valikoima. Vertailu tehtiin neljänä eri ajankohtana touko-heinäkuussa eli lomakauden alkuaikoina.

Tutkimuksen mukaan 51 tuotetta yhteensä 56 tuotteesta maksoi netissä vähemmän kuin taxfree-myymälässä. Hintaero oli keskimäärin 27 prosenttia nettimyynnin hyväksi.

- Taxfreessa kuluttajalle syntyy helposti mielikuva siitä, että kaikki on edullista. Esillä on esimerkiksi paljon ”osta kolme, maksa kaksi" -tyyppisiä tarjouksia. Tutkimuksestamme selviää, että lentokenttien taxfree-shoppailu on kuitenkin kaukana edullisesta. Yksittäisiä tuotteita voi toki löytää hyvään hintaan ja verkkokauppoja edullisemmin, mutta ennen ostosta kannattaa tarkistaa, saako tuotteen halvemmalla verkosta. Parhaassa tapauksessa ero saattaa olla jopa useita kymmeniä euroja, sanoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett lehdistötiedotteessa.

 

Huikeimmillaan hintaero jonkin tuotteen kohdalla oli 66,86 euroa, mutta yhtäältä esimerkiksi Sony WH-1000XM2 –kuulokkeet sai taxfreesta verkkoa halvemmalla.

- Vaikka usein ajatellaan, että parhaat tarjoukset on mahdollista napata taxfreessa, verkkokauppojen yhä koveneva hintakilpailu on johtanut siihen, että parhaat hinnat löytyvät usein verkosta, Matinvesi-Bassett toteaa.

Kyselyyn vastanneiden kesken yleisimmät syyt ostaa kosmetiikkaa lentokentältä olivat edullisuus (59%) sekä ylijäävä aika (45%).

Ilmoitus