Hintaopas: Suomalaisten suosikkituotteet vuonna 2021

”Suosituin tuote oli viime vuoden ja Black Fridayn tapaan Sony PlayStation 5”.

Hintaopas raportoi, mitkä ovat vuoden 2021 suosituimmat tuotteet. Vuoden 2021 haetuin tuote oli viime vuoden ja Black Fridayn tapaan Sony PlayStation 5-pelikonsoli. Konsoli nousi haetuimmaksi tuotteeksi jo kuukausi sen julkaisun jälkeen ja on ollut siitä lähtien hakulistan kärjessä. 

Toiseksi eniten Hintaoppaalla etsittiin Microsoft Xbox Series X-konsolia ja kolmanneksi eniten PlayStation 5 Digital Edition-konsolia, joka on edeltäjäänsä täysin digitaalinen, levyasematon versio. 

Ilmoitus

Kymmenen suosituimman tuotteen lista on jälleen tekniikan- ja elektroniikantäyteinen. Lähes puolet listan tuotteista on pelikonsoleita, mikä kertoo siitä, ettei viihdykkeiden jano ole vielä ainakaan sammumaan päin. Toisaalta PlayStation 5:n huono saatavuus on varmasti osaltaan vaikuttanut hakuaktiivisuuteen siten, että moni lienee tiiviisti seurannut saatavuutta ja hintojen laskua odottavin mielin, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kertoo.

Puhelinten osalta Apple oli ainoa brändi, jonka puhelimia oli haetuimpien tuotteiden joukossa, vaikkakaan syksyllä julkaistu iPhone 13-malli ei ole listalla. Haetuin puhelin on iPhone 11. Listalta löytyy myös Applen AirPods Pro-kuulokkeet.

Haetuimpien tuotteiden joukossa oli myös kaksi urheilukelloa. Neljänneksi suosituin tuote oli Polar Ignite -urheilukello ja yhdeksänneksi suosituin tuote oli hieman kalliimpi Polar Vantage M -urheilukello.

Vuoden haetuimmat brändit ovat Sony, Samsung ja Apple.

 

Välipäivien alet parhaimmillaan aaton jälkeen

Hintaoppaan datan mukaan hinnat ovat alimmillaan heti jouluaaton jälkeen 25.-26.12. Hintaopas kirjoittaa, että se vertasi joulualen hintoja viime vuoden marraskuun alun ja tapaninpäivän välillä (1.11.2020 ja 26.12.2020). Data osoittaa, että 16 % tuotteista oli 26.12.2020 vähintään 10 prosentin alennuksessa, ja näiden tuotteiden keskimääräinen alennusprosentti oli 24 %.

Joulun ajan alennukset ovat kuitenkin melko tasaiset eikä mukaan mahdu Black Fridayn kaltaisia yksittäisiä alennuspäiviä.

Välipäivän alet eivät yllä samalle tasolle kuin vuoden edullisin ostospäivä Black Friday, jolloin alennusprosentti oli esimerkiksi tänä vuonna 5 %. Viime vuonna hinta laski yhteensä 32 prosentilla tuotteista, mutta se myös nousi 31 prosentilla tuotteista. Toisin sanoen kolmannes tuotteista oli halvempi ostaa marraskuun alussa kuin joulualesta. Tästä huolimatta joulun välipäivät ovat kuitenkin vuoden toiseksi paras alejakso ja hyviä löytöjä voi tehdä, kunhan muistaa tutustua hintahistoriaan ja etsiä aidosti parhaat alennukset. Esimerkiksi talviurheiluvälineitä ja tuotteiden vanhempia malleja myydään usein edullisesti pois uusien mallistojen tieltä, Liisa Matinvesi-Bassett kertoo.

Ilmoitus

Hintaopas kertoo tiedotteessa, että parhaimmissa kategorioissa alennukset olivat jopa 30-35 prosenttia, minkä takia lahjaostoksia on jopa kannattavaa säästää joulun jälkeiseen aikaan. Eniten alennettuihin tuotteisiin kuuluivat viime vuonna muun muassa erilaiset ruoankypsennysvälineet, Xbox One -pelit, digitaaliset kamerat ja parranajokoneet.

 

 

Hintaoppaan vuoden 2021 suosituimmat brändit

 1. Sony
 2. Samsung
 3. Apple

Hintaoppaan vuoden 2021 suosituimmat tuotteet

 1. Sony PlayStation 5 (PS5) 2020 825GB
 2. Microsoft Xbox Series X 1TB
 3. Sony PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 2020 825GB
 4. Polar Ignite
 5. Apple iPhone 11 Dual Sim 4GB RAM 64GB
 6. Apple AirPods Pro
 7. Apple iPhone 12 Mini 64GB
 8. Nintendo Switch 2019 32GB
 9. Polar Vantage M
 10. Apple iPhone 12 64GB