Hintaopas listasi suomalaisten suosikkituotteet vuonna 2020

Covid-19 näkyy myös hakutuloksissa.

Hintavertailupalvelu Hintaopas julkaisi joulupyhinä listan suomalaisten eniten hakemista tuotteista vuoden 2020 aikana ja odotetusti listan ykköseksi nousi PlayStation 5, joka pomppasi vain kuukaudessa vuoden myydyimmäksi tuotteeksi.

PlayStation 5:n jälkeen listan kakkosena oli Applen iPhone11 ja kolmanneksi nousi Polar Ignite -urheilukello.

Ilmoitus

Kymmenen suosituimman tuotteen lista täyttyy tekniikasta ja elektroniikasta, mutta koronavuosi näkyy hauissa. Listalla on kaksi urheilukelloa ja useita pelikonsolimalleja. Tänä vuonna on haluttu pitää huolta omasta kunnosta liikkumalla ja ulkoilemalla, mutta aikaa on vietetty paljon myös kotona ja viihdykkeet ovat tulleet tarpeeseen, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett kertoo.

 

Entäs alennusmyynnit?

Joulun jälkeiset alennusmyynnit käynnistyivät heti 25. joulukuuta. Hintaopas kertoo, että viime vuoden tapaninpäivänä keskimääräinen alennusprosentti tuotteissa, jotka löytyvät heidän palvelustaan, oli vain kaksi prosenttia. Hintoja verrattiin marraskuun ensimmäiseen päivään. Hintaopas muistuttaakin, että hintojen kanssa kannattaa olla tarkkana, vaikka tapaninpäivä eli 26.12 onkin kuukauden edullisin ostospäivä. Osalla tuotteista hinnat kuitenkin nousevat.

Viime vuonna hinnat nousivat 33 prosentilla tuotteista ja laskivat 34 prosentilla tuotteista. Tämä selittää osaltaan myös vaatimatonta keskimääräistä alennusprosenttia. Hyviäkin tarjouksia voi löytää, mutta euromääräinen hinnanmuutos kannattaa tarkistaa ennen kuin tekee ostoksen, Matinvesi-Bassett sanoo.

Viime vuonna suurin keskimääräinen alennusprosentti oli televisioissa, keskimäärin noin 7,4 prosenttia. Kannettavien kaiuttimien keskimääräinen alennusprosentti oli 6,8 ja kauko-ohjattavien lelujen 5,1 prosenttia. Suosituin kategoria tuolloin oli matkapuhelimet ja keskimääräinen alennusprosentti niissä oli 3,3.

Hintaopas kertoi kuulumisia tiedotteessa joulupäivänä.

 

 

Ilmoitus

Hintaoppaan vuoden 2020 suosituimmat brändit

 1. Samsung
 2. Sony
 3. Apple

Hintaoppaan vuoden 2020 suosituimmat tuotteet

 1. Sony PlayStation 5 (PS5)
 2. Apple iPhone 11 64GB
 3. Polar Ignite
 4. Samsung Galaxy S10 SM-G973F/DS 128GB
 5. Polar Vantage M
 6. Sony PlayStation 4 (PS4) Pro 1TB
 7. Sony PlayStation 5 (PS5) Digital Edition
 8. Samsung Galaxy S10 Plus SM-G975F 128GB
 9. Microsoft Xbox Series X 1TB
 10. Apple iPhone XS 64GB

(Lähde: Hintaopas)