Hintaopas: Grillibuumi on nyt täällä

Uusia grillejä etsitään 80 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Hintavertailupalvelu Hintaopas kertoo tänään, että grillihaut ovat kasvaneet sivustolla. Viimeisten 30 päivän aikana grillihakuja on tehty 80 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna ja suosituimpia ovat kaasu-Weberit sekä pikkuiset pöytägrillit.

Suosituin päivä grillihauissa oli sunnuntai 18. huhtikuuta, jolloin lämmin ja aurinkoinen viikonloppu sai varmasti monet haaveilemaan grillistä. Grillejä etsittiin tuolloin 120 prosenttia viime kevään vastaavaa päivää ahkerammin. Myös ensi viikolla koittava vappu ja koronakevään ruoanlaitto oman kodin suojissa vauhdittavat selvästi grillihankintoja, Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett sanoo tiedotteessa.

Ilmoitus

Grilleistä suosituimmat mallit ovat Weberin, josta on tullut grillihakujen suosituin brändi. Toiseksi suosituimpia ovat Mustang Grillit ja kolmantena tulee Muurikan grillit ja kesäkeittiöt. Eikä ulkona kokkaaminen jää pelkästään grillien varaan, sillä monet haluavat kotiinsa myös pizzauunin.

Perinteisten mallien lisäksi todella suosittuja ovat nyt pienet, sähkökäyttöiset pöytägrillit, jotka mahtuvat pieneen tilaan ja vaikka parvekkeelle. Perinteisten grillien lisäksi koronakevään hitiksi ovat nousseet pizzauunit, joista suosituimpia ovat Oonin eri mallit. Osa suosituimmista malleista on jopa loppunut kaupoista, Matinvesi-Bassett kertoo.

Hintaopas muistuttaa tiedotteessaan myös siitä, että grillaaminen esimerkiksi parvekkeella herättää keskustelua ja jopa kismittää naapureita joka kesä. Jos kuitenkin grillaa parvekkeella eikä järjestyssäännöt sellaista kiellä, on syytä muistaa ainakin nämä asiat, jotka Kiinteistöliitto on koonnut sivustolleen:

  • Käytä parvekkeella vain sähkö- tai kaasugrilliä, ei hiiligrilliä.
  • Älä jätä kuumaa grilliä valvomatta.
  • Noudata turvallisuusetäisyyksiä ja muista, että erityisesti puiset materiaalit ovat tulenarkoja.
  • Pidä sammutusvälineistöä, kuten sammutuspeitettä, käden ulottuvilla.

(Lähde: Kiinteistoliitto.fi)

 

***

 

Hintaoppaan suosituimmat grillimallit 22.4.

Ilmoitus
  1. Weber Genesis II E-310 GBS, 799,00€
  2. Weber Spirit II E-310 GBS, 569,00€
  3. Mustang Grill Gourmet 4+1, 335,00€
  4. Weber Spirit II E-210 GBS, 469,00€
  5. Weber Genesis II E-410 GBS, 1199,00€

(Lähde: Hintaopas)