Halusi laastareita – sai 102 sähköpostia lainasta

Verkkokauppaostos johti valtavaan ”spamien” määrään.

Maksuyhtiöt, jotka lähettävät mainoksia tarjoamistaan lainoista ovat olleet kuuma peruna esimerkiksi länsinaapurissa Ruotsissa. Asiasta on käyty kiivasta sananvaihtoa ja nyt päivälehti Svenska Dagbladet raportoi uudesta tapauksesta, jossa markkinointi on ollut melko aggressiivista.

Ruotsalaisasiakas, joka tilasi 35 kruunun eli noin 3,5 euron hintaisia laastareita hankautumaan valtion omistamalta apteekkiyhtiö Apoteketiltä, sai lehden mukaan 102 kappaletta lainatarjouksia Collectorilta. Tämä sai Apoteketin reagoimaan.

Ilmoitus

Meidän mielestämme on erittäin sopimatonta markkinoida blancolainoja asiakkaillemme ja olemme viestineet asiasta Collectorille, Apoteketin verkkokauppapäällikkö Wictoria Glans sanoo lehdelle lehdistösihteerinsä kautta.

Collectorin mukaan dialogi partnereiden välillä on ollut hyvää ja että he ovat nyt lopettaneet mainosten lähettämisen huonon muuntautumisen takia.

Ruotsin Kuluttajaviraston juristi Anna Hult varoittaa maksuyhtiöitä tämän kaltaisesta markkinoinnista, jossa mainoksia lähetetään monta kertaa.

Kulutusluottolain valmistelutyöstä käy ilmi, että lainanantaja ei saa ottaa yhteyttä kuluttajaan toistuvasti lainatarjousten kanssa, hän sanoo lehdelle.