Haluaa valloittaa pohjoismaisen metsästysalan – ”Jatkamme kasvua suomalaisilla markkinoilla”

Ruotsalainen HYMA-konserni värväsi suomalaisen metsästyskonserni Navitek Oy:n.

Verdane-omisteinen HYMA-konserni osti kaksi uutta verkkotoimijaa. Toinen näistä on kalastusyritys Dogger, joka on ollut markkinoilla jo 90 vuotta ja pyörittänyt verkkokauppatoimintaa yli 10 vuotta. Doggerilla on verkkokauppa myös Suomessa.

Vuonna 2019 Doggersin liikevaihto oli noin 3,1 miljoonaa euroa (31 miljoonaa SEK).

Ilmoitus

Doggerin fokus on korkea asiakastyytyväisyys, asiantunteva kohtelu ja hyvä markkina-asema sopii luonnollisestikin HYMA-konserniin, joka nyt ottaa askeleita urheilukalastusalalle, yhtiö kirjoittaa lehdistötiedotteessa.

Toinen HYMA-konsernin hankinta on suomalainen metsästyskonserni Navitek Oy, jolla on sivustot Genzo.fi, Smell.fi ja ruotsalainen Pro-optics.se.

10 vuoden yhteistyön jälkeen Hylte Jakt & Lantman AB:n kanssa Navitek Oy:sta tulee nyt osa yritysryhmää ja siitä tulee HYMA:n fyysinen perusta Suomessa, jatkuvalle kasvulle suomalaisilla markkinoilla.

Navitek Oy on tehnyt töitä tukkukauppatoiminnan kanssa ja menestyneesti rakentanut markkinoinoiden johtavan aseman HYMA:n omille tuotemerkeille viimeisimmän vuosikymmenen aikana Suomessa.

Nämä kaksi yritystä auttavat HYMA-konsernia ottamaan lisää markkinaosuuksia pohjoismaisilla markkinoilla. Vuoden 2020 aikana konsernin liikevaihto kasvoi 58 prosenttia ja oli 745 miljoonaa kruunua eli noin 74,5 miljoonaa euroa. Editba-tulos summattiin noin 55 miljoonaan kruunuun, missä oli 62 prosentin kasvu.

Yhtiö teki vuoden 2020 aikana suuria muutoksia vaihtamalla muun muassa koko IT-systeemin kahdessa kolmesta yrityksessään.

On todella mukavaa, että onnistuimme niin hyvin taloudellisesti suurista muutoksista huolimatta, konsernin toimitusjohtaja Anders Carlsson sanoo ruotsalaisen Breakitin haastattelussa.

Tänä vuonna yhtiö aikoo haastattelun mukaan keskittyä nyt hankittuihin yhtiöihin, mutta uudet hankinnat jo lähitulevaisuudessa ei ole poissuljettuja.

Ilmoitus

Yhtiön rakentaminen on jatkuva prosessi. Meillä on aina silmät auki mahdollisille hankinnoille, mutta fokuksemme on ennen kaikkea rakentaa edelleen siltä pohjalta, mitä meillä on yhtiössä nyt.

Tunnemme, että meillä on hyvä hetki orgaanisen kasvun kanssa nyt.

Asiasta uutisoi Ehandelin sisarsivusto.