HalpaHallin Ylinen: Verkkokauppa avasi meille uuden markkinan

Ensi vuonna 50 vuotta täyttävä HalpaHalli haluaa olla nykyaikainen.

Ilmoitus

Kokkolassa vuonna 1969 ensimmäisen kauppansa avannut HalpaHalli on uudistanut brändinsä 50-juhlavuoden kynnyksellä.

HalpaHallin uusi logo on jo tullut asiakkaille tutuksi, mutta viikon reilu viikon päästä tulee ehkä kaikista suurin muutos HalpaHallin toiminnassa: Kaupat ovat auki myös sunnuntaisin.

- Se on meille merkittävä päätös. Kuljimme pitkään tässä asiassa vastavirtaan. Mutta sunnuntai on nykyään ihmisten arjessa tärkeä ostospäivä. Monella on harrastuksia ja muita menoja arkisin ja lauantaisin. Ei ole kaupan tehtävä määritellä, milloin ihmiset haluaa tehdä ostoksensa – meille tärkeää on kulkea mukana ihmisten arjessa ja helpottaa sitä, HalpaHallin toimitusjohtaja Janne Ylinen toteaa.

Verkkokauppa avaa uusia mahdollisuuksia

HalpaHalli avasi verkkokaupan jo 2000-luvun alussa. Silloin menestys jäi kuitenkin vaatimattomaksi. Nyt juhlavuoden kynnyksellä verkkokauppa on kuitenkin tärkeässä asemassa yrityksen strategiassa.

- Olimme verkkokaupan pioneereja Suomessa. Taisimme jopa olla vähän turhan aikaisin liikkeessä silloin vuosituhannen vaihteessa, Janne Ylinen sanoo.

Kokkola on HalpaHallin pääpaikkakunta. Yrityksellä on kaupan lisäksi logistiikkakeskus ja keskusvarasto Keski-Pohjanmaan rannikkokaupungissa.  Keväällä 2017 HalpaHalli, jolla on tällä hetkellä 36 kauppaa Suomessa, lanseerasi kuitenkin verkkokaupan uudestaan, ja nyt kauppa käy myös verkossa.

- Verkkokauppa tekee meistä valtakunnallisen. Suurin osa, 70 prosenttia, verkkokaupassa kävijöistä tulevat kehäkolmosen sisältä. Tämä on mielenkiintoinen vaihe. Verkko- ja kivijalkakauppa tukevat toisiaan, mutta verkkokauppa antaa paljon mahdollisuuksia, mitä kivijalkakaupassa ei ole. Esimerkiksi fillarimyynti – kivijalkakaupassa on rajoitetusti tilaa, mutta verkossa on koko valikoima esillä. Asiakkaat pystyvät tilaamaan Tunturin polkupyöriä suoraan valmistajalta meidän sivujen kautta, Janne Ylinen sanoo.

Kukkaro-palvelu muuttaa maksamista

HalpaHalli on ottanut käyttöön myymälöissään ja verkkokaupassaan uuden Kukkaro-palvelun.

Ilmoitus

- Kukkaro-palvelun käyttäjillä ei tarvitse olla käteistä tai pankkikorttia mukana kaupassa. Samalla laskulla voi hoitaa sekä kivijalkakaupan, että verkkokaupan ostoksia, Janne Ylinen sanoo.

Kukkarolla asiakas voi tehdä ostoksia kuukauden ajan aina 1 500 euroon asti, jonka jälkeen asiakas maksaa kertyneet ostokset saamansa laskun perusteella ilman korkoa 14 päivän maksuajalla.