Hakujätti lisää Google Shoppingin suoraan kuvahakuun

Kuvanhaku ja shoppailu samassa.

Googlen kokeilut hakutulostensa esitystapaan eivät ole uutinen sinänsä, mutta uusin kokeilu on nyt kuvien hakutoiminnossa pöytäkoneissa, jossa kuvaverkosto tulee näyttämään vielä enemmän Pinterestin kaltaiselta. Sen sijaan, että kuvat esitetään ruudukossa, niin nyt jokainen kuva kuvahaussa saa lyhyen kuvauksen sekä selitteen onko kuva esimerkiksi video tai tuote.

Ilmoitus

Verkkokauppiaan kannalta kiinnostava muutos on se ruutu, joka ilmestyy kun kuvaa painaa. Nyt näytetään harmaata ruutua, jossa on suurennus kuvasta sekä linkkiä kuvan lähdesivustoon, mutta jatkossa osiin kuviin tuleekin ponnahdusikkuna.

Suora linkki verkkokauppaan

Ponnahdusikkuna tulee sisältämään uutta tietoa ja kertoo erityisesti sen, jos kyseessä oleva kuva on tuote, joka löytyy hakujätin verkkokauppapalvelusta Google Shopping. Jos tuote löytyy Google Shoppingista, ponnahdusikkunassa näytetään verkkokauppa, hinta, varastotilanne sekä suora linkki tuotteen ostoon.

Täysin uutta tämä ei ole, sillä kyseinen toiminto löytyy jo kännykällä kuvia etsittäessä. Mutta nyt näyttää siltä, että toiminto on tulossa myös pöytätietokoneelle, jollei Google sitten päätä muuttaa suunnitelmiaan. Moni on nimittäin sosiaalisessa mediassa antanut kielteisiä mielipiteitä kyseisestä muutoksesta.