Green Weeks pelastaa 50 000 kiloa ruokaa

Matsmart ja Suomen suurimmat elitarvikeyritykset aikovat pelastaa 50 000 kiloa ruokaa yhdessä asiakkaidensa kanssa kahden viikon aikana. Kyseessä on Green Weeks.

- Shoppailuhimoa voi tyrehdyttää nyt kestävästi ja samalla ympäristön kannalta järkevästi, Matsmartin Suomen maajohtaja Michaela Böckelman kertoo.

Matsmartin Green Weeks alkoi eilen maanantaina ja jatkuu kaksi viikkoa. Vihreille viikoille osallistuu 10 tavarantoimittajaa.

Ilmoitus

- Jokaisella teemaviikkojen tavarantoimittajalla on selkeät kestävän kehityksen tavoitteet ja näkemys siitä, kuinka vähentää ruokahävikkiä. Nämä yritykset ovatkin aitoja ympäristösankareita yhdessä Matsmartin asiakkaiden kanssa, jotka voivat pelastaa tuotteet verkkokaupastamme, Böckelman toteaa.

 

Tarkoituksena pelastaa 50 000 kiloa

Vihreiden viikkojen aikana Matsmart aikoo pelastaa Suomessa 50 000 kiloa ruokaa. Hiilidioksiidipäästöiksi konvertoituna se tarkoittaa 77 000 kiloa hiilidioksipäästöjä. Matsmartissa uskotaan kunnianhimoisen tavoitteen toteutuvan, sillä tunnetut tuotemerkit ovat lähteneet mukaan kampanjaan.

- Moni voi kokea ostoshimoa tähän aikaan vuodesta, eikä vähiten tulevan Black Fridayn ansiosta. Uskomme, että monia suomalaiskuluttajia puhuttelee mahdollisuus pelastaa ruokaa ja samalla tehdä oikeasti hyviä löytöjä, Michaela Böckelman sanoo.

Vihreiden viikkojen aikana he ovat yhteistyössä muun muassa Orklan, Ecke-Graninin, Unileverin ja Néstlen kanssa.

- Kyse voi olla vaihtuneista pakkauksista tai siitä, että parasta ennen -päiväys on liian lähellä, jotta tuotteita voitaisiin toimittaa perinteisiin kauppoihin. Sesonkituotteissa syynä voi olla se, ettei niitä ehditty myydä varsinaisen sesongin aikana. Mutta Matsmartissa myynnissä olevat tuotteet ovat tietysti täysin normaaleja käytettäväksi — niitä saa nyt vaan edullisempaan hintaan, Michaela Böckelman kannustaa.

Matsmartilla Vihreät viikot ovat käynnissä myös naapurimaassa Ruotsissa, jossa yrityksen tavoitteena on pelastaa viikkojen aikana 200 000 kiloa ruokaa.

Ilmoitus