Google ryhtyi rankaisemaan netin hitaita sivustoja

”The Speed Update” vaikuttaa nyt kaikkiin.

Alkuvuodesta hakujätti Google ilmoitti, että on aika ryhtyä rankaisemaan hitaita sivustoja netissä. Sivustot, jotka eivät lataudu tarpeeksi nopeasti siirtyvät alemmas hakutuloksissa ja nopeammat sivut ottavat niiden paikan.

Ilmoitus

Latausajalla on aikaisemmin ollut merkitystä pöytäkoneilla haettaessa, mutta nyt siitä tulisi tärkeä seikka myös kännykällä haettaessa, sillä kännykällä haut ovat nykyään enemmän käytettyjä kuin pöytäkoneella.

Vain kaikkein hitaimmat sivustot

Rangaistus hitaille sivuille oli määrä aktivoitua heinäkuussa 2018 ja se päivä on nyt saapunut. Google ilmoitti eilen, heinäkuun 9. päivä, että ”The Speed Update” otetaan käyttöön kaikille.

Google kertoi samalla, että vain kaikkein hitaimmat sivustot kärsivät rangaistuksesta. Sillä ei ole merkitystä kuinka sivustot on tehty, ainoastaan latausaika mitataan.

- ”The Speed Update” vaikuttaa vain sivustoihin, jotka antavat hitaimman kokemuksen käyttäjälle ja se vaikuttaa ainoastaan pieneen prosenttiin kaikista hakukysymyksistä. Sillä on käytössä sama oletusarvo jokaisella sivustolla, riippumatta siitä millaista tekniikkaa sivuston rakentamiseen käytetään, Google kirjoittaa.

Google huomauttaa samalla, että jos sivuston sisältö on erityisen hyvä ja on oletettavaa ettei samankaltaista kilpailevaa sivustoa löydy samalla sisällöllä, sivusto pysyy hitaudesta huolimatta korkealla hakutuloksissa.

Latausaika yhä tärkeämpi

Kerroimme jokin aika sitten, että Google aikoi muuttaa hakuindeksiään ensisijaisesti näyttämään kännykkäsivustoa eikä pöytäkoneversiota.

Jo silloin SEO-asiantuntija Christian Rudolf huomautti, että kannattaa olla enemmän huolissaan sivuston latausajasta.

- Latausaika on huolenaihe. Sen toiminta on yhä tärkeämpi mitä edemmäs jatkamme. Liian harva panostaa kunnolla siihen, Rudolf kertoi.

Ilmoitus

Google vihjaa nettisivuomistajia kolmesta työkalusta, joilla voidaan arvioida omien sivustojen toiminnan latausajat huomioiden.

 

* Chrome User Experience Report

* Lighthouse

* PageSpeed Insights

 

Lue myös: https://ehandel.fi/googlella-suuria-muutoksia-mobiilisivusto-syrjayttaa-poytakonesivuston/