Google investoi 474 miljoonaa kiinalaiseen verkkokauppajättiin

Samaan aikaan JD.com ryhtyy myymään maailmanlaajuisesti Google Shoppingin kautta.

Google aikoo ostaa osakkeita kiinalaisesta JD.comista 550 miljoonalla US dollarilla eli reilulla 474 miljoonalla eurolla. Näin kertoo Techcrunch-sivusto.

Ilmoitus

JD on Kiinan suurin vähittäiskauppa, joka on panostanut innovatiiviseen tekniikkaan voidakseen muun muassa parantaa verkkotoimituksia.

Yhteiset myyntiratkaisut

Yhteistyö Googlen ja JD:n välillä tulee pääasiassa tapahtumaan Kiinan ulkopuolella. Molemmat yritykset ovat kertoneet haluavansa tehdä yhteistyötä ”strategisten aloitteiden” parissa, sekä myyntiratkaisujen yhteiseen kehitykseen.  Yhteistöiden on määrä tapahtua niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin sekä Kaakkois-Aasiassa.

Tavoitteena on yhdistää JD:n tekninen kokemus myyntiketjuun ja logistiikkaan. Google lienee erityisen kiinnostunut JD:n robottitavaratalosta, ja omalta osaltaan he ovat nostaneet esille kykynsä tavoittaa asiakkaat suurelta kantamalta sekä taitonsa verkkomarkkinoinnissa kehittääkseen uusia tapoja verkkokaupan menestykseen.

Maailmanlaajuinen myynti Google Shoppingin kautta

Yhteistyö aloitettaneen sillä, että JD ryhtyy myymään tuotteita Google Shopping alustan kautta – ja nämä tuotteet ovat saatavilla koko maailmassa.

JD:comin arvo on noin 60 miljardia US dollaria, ja yritys on jo aikaisemmin aloittanut yhteistyön muun muassa amerikkalaisen Walmartin kanssa.