Glutfood myy gluteenitonta ruokaa verkkokaupassa

Yhä useampi ihminen muuttaa ruokavaliotaan gluteenittomaan. Saman teki muutama vuosi sitten myös Gauti Thòrdarson, joka kuitenkin huomasi nopeasti, että tarjonta oli odotettua suppeampi.

Ilmoitus

- Gluteenittomien tuotteiden löytäminen kaupassa oli hankalaa silloin kuin muutin ruokavaliotani, mutta nykyään tilanne on jo parempi, islannista lähtöisin oleva Gauti Thòrdarson sanoo.

Suomessa ruoan verkkokauppa on vielä lastenkengissä. Thòrdarson päätti yhdessä liikekumppaninsa Marcus Snåren (kuvassa) kanssa perustaa gluteenittomaan ruokaan erikoistuneen verkkokauppa Glutfoodin, joka aloitti toimintaansa tänä keväänä.

Ilmoitus

- Verkkokaupan perustaminen oli odotettua vaikeampia homma. Ei me oikein tiedetty mihin oltiin ryhtymässä. Mutta monen vastoinkäymisen jälkeen olemme nyt saaneet homman käyntiin, Thòrdarson sanoo ja jatkaa:

- Suomessa ei taida meidän lisäksi olla yhtään gluteenittomaan ruokaan erikoistunutta verkkokauppaa. Ruotsissa tilanne on aivan eri, siellä kilpailu on paljon kovempi.

Kruunupyystä maailmalle

Thòrdarson huomasi myös, että ulkomailla löytyy monta tuotemerkkiä, jota ei myydä Suomessa. Glutfoodin tuotteet tulevast Belgiasta, Puolasta, Ruotsista ja Saksasta. Kotimaisia tuottajia ei ole vielä listoilla, mutta neuvotteluja käydään.

Thòrdarsonin ja Snåren yritys Glutfood toimii Kruunupyyssä – pieni ruotsinkielinen kunta noin 15 kilometriä Kokkolasta etelään. Pienestä kunnasta on tarkoitus ponnistaa isolle markkinalle.

- Tavoite on kasvaa Pohjoismaiden isoimmaksi toimijaksi tällä alalla. Valikoimamme laajentuu koko ajan ja syksyllä pitäisi olla 350 eri artikkelia. Pelkästään nykyisillä toimittajilla voisimme jo nyt myydä yli 1000 eri artikkelia. Mutta jos tässä olisi kyseessä maratonjuoksu, voisi sanoa, että olemme vasta sitoneet kengännauhat, Gauti Thòrdarson sanoo.