Gigantin omistaja sulkee lähes 100 myymälää Iso Britanniassa – Pohjoismaissa menee hyvin

Eniten vaikeuksia Britanniassa.

Ilmoitus

Brittiläinen elektroniikka-ketju Dixons Carphone sulkee lähes sata liikettä Iso-Britanniassa. Syynä on yhtiön romahtanut tuloks kuluvana tilikautena. Viime vuoden tulos ennen veroja huhtikuussa päättyneenä tilikautena jää neljänneksen heikommaksi kuin vuosi sitten, kertoo The Guardian.

Dixons Carphone omistukseen kuuluvat muun muassa Currys PC World, Kotsovolos in Kreikassa sekä norjalainen Elkjöp, johon suomalainen Gigantti kuluu. Eniten vaikeuksia ketjulla on kotimaassaan Britanniassa. Ulkomailla ongelmia ei ole, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Alex Baldock The Guardianille.

- Yhtiössä on paljon korjattavaa, mutta asiat ovat korjattavissa. Ulkomaiden liiketoiminnot ovat kunnossa, joten nyt keskitymme nopeaan parantamiseen Britanniassa, Baldock sanoi lehdessä.

Tilikauden tulos heikkenee edelleen 20 prosenttia viime kaudesta, ja tulee jämään noin 300 miljoonaan puntaan, yhtiö arvioi tulosvaroituksessaan. Emoyhtiöllä on paljon matkapuhelinkauppaan liittyviä ongelmia. Asiakkaat eivät vaihda puhelintaan yhtä usein kuin ennen, sen sijaan operaattorisopimuksia vaihdetaan aiempaa vilkkaammin. Puhelinten myyjän operaattorisopimuksista saamat välityspalkkiot ovat laskeneet sammalla kun kustannukset ovat nousseet.

Myynti kivijalkakaupoissa ei ole sekään sujunut riittävän hyvin, ja Dixons Carphone aikookin sulkea 700 myymälästään 92. Ketjun liikevaihto laski Britanniassa prosentin, mutta Pohjoismaiden ja Kreikan liiketoimintojen hyvän kehityksen takia tilikauden koko liikevaihto kasvoi kolme prosenttia. Ilman valuuttojen vaikutuksia kasvu oli kaksi prosenttia.