Futurice perusti uuden tytäryhtiön

”Tavoitteena luoda älykkäitä digitaalisia palveluita”

Ajatus Recordlyn perustamisesta syntyi pandemian aikana. Verkkoasiointi on kiihdyttänyt digitalisaatiota ja tarve datan systemaattiselle hyödyntämiselle lisääntyy kaikkialla. Futurice menestyy rakentamalla asiakkaan liiketoiminnalle kriittisiä, älykkäästi dataa hyödyntäviä ratkaisuja. Tyypillisesti organisaatiot käyttävät vain murto-osaa saatavilla olevasta datasta, ja halusimmekin nyt perustaa nimenomaan dataan keskittyvän yrityksen, Mikko Viikari, Futuricen perustajaosakas sanoo tänään lähetetyssä tiedotteessa.

Recordly on Futuricen ja data-asiantuntijoiden perustama uusi yritys ja se aikoo keskittyä data-arkkitehtuureihin ja operatiivisen datan hyödyntämiseen liiketoiminnan kehittämisessä.

Ilmoitus

Recordlyn toimitusjohtaja ja perustajajäsen Katriina Kiviluodon mukaan pandemia paljasti monien yritysten dataosaamisen tason, mikä ei ole ”heppoisella pohjalla”.

Tilanne valitettavan usein on se, että saatavilla olevaa dataa ei pystytä valjastamaan palvelemaan yritystä tai sen asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Konkreettisesti tämä voi näkyä vaikkapa puutteina verkkokaupan asiakaskokemuksessa. Väärin kohdennetut notifikaatiot eivät lisää myyntiä eivätkä sitouta asiakasta. Tämä on vain yksi pieni esimerkki siitä, mitä kaikkea datalla voidaan tehdä, Kiviluoto sanoo.

Futurice-perheen yritykset toimivat digitalisaation edelläkävijöinä eri puolella Eurooppaa. Recordly on Futuricen viides tytäryhtiö, yhtiö kertoo.