Fortniten kehittäjä haastaa Applen ja Googlen

Epic Games käyttää suosittua peliä lyömäaseena uudessa kampanjassa.

Happamia ilmeitä varsinkin Applea kohtaan, kun monet yritykset ovat sitä mieltä, että techjätti käyttää vahvaa asemaansa markkinoilla ottaakseen käsittämättömiä maksuja Apple Storessa.

Nyt Epic Games, joka on suositun Fortnite-pelin takana, on päättänyt, että asiaan tulee muutos. Epic laittoi käyttäjille pelin mobiiliversiossa mahdollisuuden maksaa suoraan Epic Gamesille, Googlen ja Applen maksukanavien sijaan. Käyttäjät saavat 20 prosentin alen kosmeettisesta sisällöstä pelissä, jos he maksavat suoraan Epicille.

Ilmoitus

Syötti oli tässä ja Apple ja Google kävivät heti päälle. He poistivat Fortniten välittömästi kumpainenkin sovellusliikkeistään.

Epic Games on tehnyt ikävän päätöksen ja rikkonut App Storen käytäntöjä. He laittoivat sovellukseensa tietoisesti toiminnan, mikä ei ole Applen ennakkoon tarkastama tai hyväksymä. Teemme kaikkemme, jotta voimme ratkaista tämän yhdessä Epicin kanssa, Applen edustaja sanoo The Vergelle.

 

”Uhmannut monopolia”

Epic Games vastasi salamannopeasti haastamalla jätit ja on sitä mieltä, että heidän monopolinsa appmyymälöiden kanssa on laiton. He julkaisivat myös parodisen mainosfilmin Applen vanhasta mainosfilmistä ja kampanja rantautui nimellä #FreeFortnite.

Epic Games on uhmannut App Store-monopolia. Nyt Apple torppaa Fortniten miljardeilta käyttäjiltä, Fortnite kirjoittaa Twittertilillään.

He kehottavat kampanjasivullaan mukaan “kampanjaan App Storea vastaan” sosiaalisissa medioissa.

Epic Games toivoo nyt, että Fortniten poissaolo luo sen verran “badwillia” Applea kohtaan, että he joutuvat taipumaan ja keventämään kivenkovia käytäntöjään App Storessa.

Ilmoitus