Footway teki tarjouksen Sportamoresta

Footway on tehnyt julkisen ostotarjouksen urheiluvälineisiin erikoistuneesta Sportamoresta – tarjouksen arvo on 439 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Lehdistötiedotteen mukaan First North-listattu Footway on tehnyt tarjouksen kaikista Sportamoren osakkeista. Sportamorella tarjoukseen suhtaudutaan positiivisesti.

Tarjous arvioi Sportamoren osakkeen 45,28 Ruotsin kruunun arvoiseksi ja koko osakepotin summaksi muodostuu tuolloin noin 439 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Ilmoitus

Kaupan tarkoituksena olisi luoda johtava muodin ja urheilun verkkokauppa-alusta, jolla olisi tällöin muun muassa suurempi asiakaskanta, laajempi valikoima ja vahvemmat operatiiviset kyvyt.

Footwayn toimitusjohtaja Daniel Mühlback sanoo Ehandelin sisarsivuston haastattelussa, että tarjous ei tullut Sportamorelle yllätyksenä.

Tällaisia tarjouksia edeltää aika pitkät keskustelut ennen kuin ne julkistetaan, joten olemme siis keskustelleet ja neuvotelleet tästä jo aikaisemmin. Laittamamme tarjous on siis tasolla, jonka he voivat hyväksyä, Mühlback sanoo ja jatkaa, että he eivät laittaisi tarjousta, jota omistajat eivät hyväksyisi.

Footwaylla on varauduttu, että ehdotus menee läpi.

Footwayn toimitusjohtaja jatkaa samassa haastattelussa, että edut olla samassa konsernissa hyödyntävät molempia yrityksiä. Jos kauppa hyväksytään, yritykset jatkavat omillaan samassa konsernissa.

Kauppa tarvitsee Finanssivalvonnan hyväksynnän ja Footwayn mukaan se tulee tapahtumaan lähiviikkojen aikana.