Footway ostaa Sportamoren

"Yhdessä meistä tulee isompi ja vahvempi."

Footway Group teki helmikuun puolivälissä tarjouksen urheilutarvikeliike Sportamoresta ja he tarjosivat 439 miljoonaa Ruotsin kruunua Sportamoren kaikista osakkeista.

Kaupan takana oli jo ennen sen julkistamista pitkät keskustelut, joten se ei tullut Sportamorelle yllätyksenä.

Ilmoitus

Kauppa on ollut finanssivalvonnan hyväksymistä vailla ja tänään partnerit ilmoittivat lehdistötiedotteessa, että kauppa on saatu päätökseen.

Tiedotteen mukaan osakkeenomistajat, jotka edustavat kaikkiaan 95,9 prosenttia osakkeita ja äänistä hyväksyivät kaupan.

Kun kauppa oli vasta alkuvaiheessa Footwayn toimitusjohtaja Daniel Mühlbach kertoi, että mikäli osto hyväksytään, Footway ja Sportamore jatkavat omina yrityksinään samassa konsernissa.

Hyödyt samassa konsernissa olemisesta ovat isot molemmille osapuolille. Yhdessä meistä tulee isompi ja vahvempi. Se koskee kaikkea ostohinnasta ja osaamisesta siihen, että jaamme logistiikan kustannukset.

Nyt he selventävät tavoitteita: Footwaysta ja Sportamoresta on tarkoitus tehdä ”urheilun ja muodin johtavat verkkoalustat”.

Yritysten mennessä yhteen heille muodostuu laajempi asiakaskanta, laajempi valikoima ja vahvemmat operatiiviset kyvyt, mikä luo edellytykset muun muassa nopeampaan kasvuun ja parempaan tuottavuuteen, Footway kirjoittaa lehdistötiedotteessa.