Flipkartin toinen perustaja saa lähteä sievoisen rahatukun kera

Vähintään miljardi dollaria.

Amerikkalainen kaupanjätti Walmart osti äskettäin 77 prosenttia Intian johtavasta verkkokaupasta Flipkartista 16 miljardilla dollarilla. Amazon yritti myös neuvotella kaupoista, mutta Walmart veti pitemmän korren.

Ilmoitus

TechCrunch kertoo nyt kuitenkin mielenkiintoa herättävistä yksityiskohdista kaupassa. Flipkart joutunee mahdolliseen pörssilistaukseen muutaman vuoden sisällä Walmart-kaupasta. Kauppaan kuulunee, että vähemmistöosakkaat voivat vaatia pörssilistausta neljän vuoden sisällä ja, että arviointi tuolloin on oltava vähintään sama kuin tällä hetkellä eli 20,8 miljardia dollaria.

Näyttää myös siltä, että Flipkartin toinen perustaja on saanut Walmartin oston ohessa potkut.  Flipkart on vuonna 2007 kahden intialaisen nuoren yrittäjän Binny Bansalin ja Sachin Bansalin perustama verkkokauppa, joka aloitti myymällä kirjoja verkossa. Binny tulee jatkamaan konserninjohtajana, mutta Sachin jättää nyt yhtiön.

Visionääri jatkaa matkaansa

Sachin on tietojen mukaan ollut yhtiön visionääri ja hänen lähtemisensä on noteerattu myös paikallisissa intialaisissa lehdissä. Lehdet kertovat, että potkut johtuvat Sachinin huonoista päätöksistä viime vuosina, jotka ovat johtaneet siihen, että Amazon on vallannut jalansijaa maassa.

Walmart-kaupan yhteydessä Sachin jättää Flipkartin kuitenkin melkoisen rahasumman kanssa. Sachin myy oman noin kuuden prosentin osuutensa yhtiöstä ja hinnaksi on arvioitu vähintään miljardi dollaria.

Flipkartilla on yli 70 prosentin markkinaosuus koko Intian verkkokaupasta, ja se omistaa vaatekaupat Myntran ja Jabongin sekä osan eBay-huutokauppasivuista. Flipkartilla on 100 miljoonaa käyttäjää.