Finnish Design Shop palkittiin

Entrepreneurial Spirit of Turku -palkinnot menivät tänä vuonna Finnish Design Shop Oy:lle, DeSiTech Oy:lle ja Sofokus Oy:lle.

Pohjoismaisen sisustuksen ja muotoilun verkkokauppa Finnish Design Shop palkittiin kategoriassa Growth in Sight. Kategorian voittaja luo omalla toiminnallaan kasvun ja kehittymisen mahdollisuuksia myös toisille yrityksille.

Yrityksen kasvu on ollut nopeaa, keskimäärin noin 40 prosenttia vuodessa. Suurin osa myynnistä menee ulkomaille – asiakkaita on yli sadassa maassa. Yrityksen arvoista ja vastuullisuudesta kertovat myös uudet liiketoimintamallit, esimerkiksi käytetyn designin kauppapaikka Franckly, Turku Business Region kirjoittaa tiedotteessa.

Ilmoitus

Finnish Design Shopin perustaja Teemu Kiiski on yrityksen toimitusjohtaja, mutta sen pääomistaja on tätä nykyä A-Lehdet Oy.

Born Global-luokassa voitto meni lääkeannosteluteknologiaan erikoistuneelle DelSiTech Oy:lle.

Yritys on kehittänyt teknologiaansa koko toimintansa ajan. Runsas vuosi sitten DelSiTech sai teknologiansa kehittämisen tueksi merkittävän rahoituksen Bill ja Melinda Gatesin säätiöltä. Tätä teknologiaa voitaneen soveltaa aikanaan myös koronavirusrokotteeseen. Yhtiö on koronakriisin keskelläkin onnistunut jatkamaan – ja jopa lisäämään – R&D-toimintaa laboratorioissaan, etenkin amerikkalaisten sulkiessa laboratorioita ja lisätessä palvelujen ostoa ulkoa, perusteluissa sanotaan.

Brave Move-kategorian voittoon nousi Sokofus Oy. Kategorian voittanut yritys on on rohkeilla päätöksillään osoittautunut muutosten ajan menestyksekkääksi tienraivaajaksi. Sokofus on sähköisen liiketoiminnan asiantuntijayritys, joka on "kasvanut palvelu- ja sijoitusliiketoimintaa sisältäväksi konserniksi toimialalla, joka edellyttää jatkuvaa ja nopeaa uusiutumista".

Palkinnot ovat tunnustus menestyksekkäästä yritystoiminnasta ja ne jakaa Turku Science Park Oy. Palkinnot jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003.