Fiksuruoka sai jättisijoituksen ja täydensi hallitusta uusilla jäsenillä

Verdane investoi hävikkiruokaan erikoistuneen Fiksuruoka.fi:n verkkokauppaan – myös nykyiset sijoittajat osallistuivat rahoituskierrokseen.

Fiksuruoka.fi kertoo tänään päättäneensä 19 miljoonan euron rahoituskierroksen. Yksi investoijista on Verdane, joka haluaa tukea Fiksuruoan asemaa Suomessa ja yhtiön kansainvälistä laajentumista Eurooppaan. Sijoituksen jälkeen Verdanesta tulee Fiksuruoka.fi:n merkittävä vähemmistöosakas.

Pääomasijoittaja Verdane on keskittynyt teknologiapainoitteisiin pohjoismaisiin yrityksiin ja näiden kansainväliseen kasvuun. Yhtiö on sijoittanut vuodesta 2003 noin 30 yhtiöön digitaalisen kuluttajatoiminnan saralla ja ollut kehittämässä muun muassa Booztin ja Desenion verkkokauppoja. Yhtiö on ollut mukana myös ruotsalaisessa MatHem-verkkokaupassa, joka toimittaa yli kolme miljoonaa tilausta kuukausittain.

Ilmoitus

Verdane, joka on toiminut Suomessa vuodesta 2010, etsii sijoituskohteikseen yrityksiä kolmen ydinteeman: digitaalisen kuluttajaliiketoiminnan, ohjelmistoliiketoiminnan sekä kestävän yhteiskunnan ympäriltä.

Verdane oli meille kiinnostavin kumppani, kun lähdimme hakemaan rahoitusta, sillä yhtiö sopii taustansa ja osaamisensa kautta Fiksuruoan sijoittajaksi lähes täydellisesti. Myös muita vaihtoehtoja oli pöydällä, mutta näimme Verdanen pystyvän tukemaan meitä eniten seuraavassa kasvuvaiheessamme. Verdane on mielestäni Pohjoismaiden kovin pääomasijoittaja meidän toimialallamme, Fiksuruoka.fi:n toimitusjohtaja Juhani Järvensivu sanoo tiedotteessa ja jatkaa:

Verdane tuo mukanaan arvokasta kokemusta ja näkemystä kasvuyhtiön kansainvälistämisestä, vastuullisuudesta ja verkkokaupan tulevaisuudesta. Saamme samalla myös erittäin kovaa osaamista hallitukseemme. Odotan innolla, että pääsemme aloittamaan yhtiömme seuraavan kasvuvaiheen.

 

Täydentää hallitusta

Fiksuruoka kertoo samalla täydentäneensä hallitustaan ja yhtiön hallitukseen on valittu ruotsalaisen verkkoruokajätti MatHemin perustaja ja entinen toimitusjohtaja Tomas Kull, Verdanen verkkokauppasijoituksista vastaava osakas Staffan Mörndal sekä Verdanen Suomen toimintoja vetävä osakas Janne Holmia.

Fiksuruoka on todella jännittävässä vaiheessa tuomassa kestävää, digitaalista ja budjettiystävällistä ratkaisua yhteen maailman suurimmista ongelmista – ruokahävikkiin. Olemme vaikuttuneita Fiksuruoka-tiimin sitoutumisesta paremman maailman rakentamiseen, innosta ymmärtää verkkokauppaa ja ylpeitä voidessamme käyttää liiketoiminnan asiantuntemustamme kasvun tukemiseen Euroopassa ja ruokahävikin vähentämiseen kansainvälisessä mittakaavassa, Janne Holmia kommentoi.

 

Rekrytointi päällä

Fiksuruoka on kovassa kasvussa ja rekrytoi nyt uusia työntekijöitä. Yhtiö työllistää tällä hetkellä 21 henkilöä.

Ilmoitus

Tavoitteenamme on löytää noin 15 uutta työkaveria Suomeen vielä ennen kesää. Rekrytoimme tällä hetkellä kaikkiin tiimeihimme: ostoon, markkinointiin, verkkokaupan kehitykseen, analytiikkaan ja asiakaspalveluun, Juhani Järvensivu kertoo.

Fiksuruoka aloitti toimintansa autotallista ja neljässä vuodessa yhtiön liikevaihto on ponkaissut 12 miljoonaan euroon.